Aanvraagperiode
U kunt vanaf 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019 een aanvraag doen.
De subsidie is bedoeld voor regulier onderhoud aan rijksmonumentale gebouwen in de aardbevingsgemeenten (Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, De Marne, Groningen, Loppersum, Midden-Groningen, Ten Boer en Winsum) in de provincie Groningen.
Met ingang van 1 januari 2019 is de subsidie bedoeld voor regulier onderhoud aan rijksmonumentale gebouwen in de aardbevingsgemeenten Groningen, Midden-Groningen, Het Hogeland, Loppersum, Appingedam en Delfzijl.
Let op: Dit waren voorheen de gemeenten: Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Groningen, Loppersum, Midden-Groningen, Ten Boer en Winsum. We hanteren de oude gemeentegrenzen, omdat wij de op dit moment geldende provinciale omgevingsverordening 2016 volgen (art. 2.7 begripsbepalingen).
U kunt vanaf 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019 een aanvraag doen.
Het budget voor 2019 volgt nog.
Voor particuliere eigenaren van rijksmonumenten met een woonfunctie in de aardbevingsgemeenten.
Voor de uitgebreide voorwaarden verwijzen wij u naar de officiële regeling. De voorwaarden voor deze regeling zijn tussentijds aangepast.
U leest de regeling Regulier Onderhoud Rijksmonumenten provincie Groningen aandachtig door. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor een subsidie? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het subsidieadviesloket.
Telefoon: 050 - 316 47 00
E-mail: subsidieadviesloket@provinciegroningen.nl
De subsidieaanvraag kunt u online indienen.
U vermeldt in uw aanvraag duidelijk:
U krijgt binnen 2 weken na uw aanvraag een schriftelijke ontvangstbevestiging van ons. We bekijken of uw aanvraag past bij de voorwaarden voor deze subsidie en bij de algemene subsidievoorwaarden. Binnen 13 weken besluiten wij op uw subsidieaanvraag.
U kunt bezwaar indienen tegen ons besluit. Dat moet binnen 6 weken. Bij 'Bezwaar maken' vindt u een toelichting op de procedure.
Als de onderhoudswerkzaamheden aan uw monument zijn verlopen zoals u hebt aangegeven in de aanvraag, hoeft u verder niets te doen.
Zodra het waarschijnlijk of zeker is dat de activiteit waarvoor de subsidie is verleend niet volledig wordt uitgevoerd, als de werkzaamheden (moeten) worden gewijzigd, of als u niet aan verplichtingen van de subsidieregeling kunt voldoen moet u ons dit schriftelijk melden.
Ter controle kunnen we facturen met betalingsbewijzen en een verslag van de uitgevoerde werkzaamheden bij u opvragen.
Houdt er rekening mee dat uw project in onze steekproef kan vallen. U wordt dan gevraagd uw project inhoudelijk en financieel te verantwoorden. Bewaar daarom alle bonnetjes zorgvuldig.
Het kan zo zijn dat u geld moet teruggeven. Bijvoorbeeld omdat de activiteit minder heeft gekost dan u had begroot.
Wij kunnen ook de subsidie volledig intrekken. Dit gebeurt alleen als u zich niet (helemaal) heeft gehouden aan de subsidievoorwaarden.
De Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob) biedt ons de mogelijkheid om in bepaalde gevallen een integriteitsonderzoek, te doen.
Neem dan contact op met ons subsidieadviesloket via
Telefoon: 050 - 316 47 00
E-mail: subsidieadviesloket@provinciegroningen.nl