Routebeschrijving

Bezoekadressen

  • Sint Jansstraat 4, 9712 JN, Groningen
  • Martinikerkhof 12, 9712 JG, Groningen

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.00 uur.

Route

Lopend of met de fiets vanaf station Groningen

U kunt lopend naar het provinciehuis. Vanaf het station Groningen is het een wandeling van een kleine 20 minuten door de mooie binnenstad van Groningen. Of maak gebruik van de OV-fiets. Kijk op de site van de NS voor de mogelijkheden.

Met de bus vanaf station Groningen

De meest actuele informatie over de stadsbussen van station Groningen naar het provinciehuis (aan het Martinikerkhof) vindt u op de site voor OV-reisinformatie.

Met de auto en P+R bus

Komt u met de auto? Dan kunt u parkeren op een van de acht P+R-locaties rondom Groningen. Elke 10 minuten rijdt een P+R bus naar het stadscentrum. U kunt uitstappen bij de halte aan de Turfsingel. Daar vandaan is het nog ongeveer 2 minuten lopen (zie routekaart hierboven).

Kijk voor een kaartje met de P+R-terreinen en de buslijnen op de website van Groningen Bereikbaar.

Met de auto en parkeren onder het provinciehuis

Als bezoeker van het provinciehuis hebt u recht op een parkeerplaats, wanneer een van onze medewerkers u heeft aangemeld bij de receptie. Onze parkeergarage bevindt zich onder het provinciehuis, Sint Jansstraat 4. U kunt zich daar via de intercom melden bij de receptie. Wanneer onze parkeergarage vol is, verwijst de receptiemedewerker u door naar de parkeergarage van Forum Groningen. Bij de receptie in het provinciehuis ontvangt u dan een betaalkaart. 

Actuele verkeerssituatie

De kaart met de actuele verkeerssituatie en omleidingsroutes in en rond Groningen.

Videoconferencing

In het provinciehuis is ook de mogelijkheid om te vergaderen via videoconferencing. Dit bespaart tijd en reiskosten. Vraag uw contactpersoon bij de provincie Groningen naar de mogelijkheden.