Routebeschrijving

Bezoekadressen

  • Sint Jansstraat 4, 9712 JN, Groningen
  • Martinikerkhof 12, 9712 JG, Groningen

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.00 uur.

Actuele verkeerssituatie

Let op: vanwege wegwerkzaamheden rondom de Sint Jansstraat, tussen 9 september en 22 november 2019, geldt er een omleidingsroute naar het provinciehuis. De omleidingsroute staat met borden aangegeven. Automobilisten moeten rekening houden met extra reistijd. Bekijk hieronder de kaart met de actuele verkeerssituatie en omleidingsroutes.

Route

Lopend of met de fiets vanaf station Groningen

U kunt lopend naar het provinciehuis. Vanaf het station Groningen is het een wandeling van een kleine 20 minuten door de mooie binnenstad van Groningen. Of maak gebruik van de OV-fiets. Kijk op de site van de NS voor de mogelijkheden.

Met de bus vanaf station Groningen

De meest actuele informatie over de stadsbussen van station Groningen naar het provinciehuis (aan het Martinikerkhof) vindt u op de site voor OV-reisinformatie.

Met de auto en P+R Citybus

Komt u met de auto? Dan kunt u parkeren op een van de zeven P+R-locaties rondom Groningen. Elke 10 minuten rijdt een P+R-Citybus naar het stadscentrum. U kunt uitstappen op de Grote Markt. Daar vandaan is het nog ongeveer 2 minuten lopen (zie routekaart hierboven).

Kijk voor een kaartje met de P+R-terreinen en de buslijnen op de website van Groningen Bereikbaar.

Met de auto en parkeren onder het provinciehuis

Als bezoeker van het provinciehuis hebt u recht op een parkeerplaats, wanneer een van onze medewerkers u heeft aangemeld bij de receptie. Onze parkeergarage bevindt zich onder het provinciehuis, Sint Jansstraat 4. U kunt zich daar via de intercom melden bij de receptie. Wanneer onze parkeergarage vol is, verwijst de receptiemedewerker u naar parkeergarage Damsterdiep, Damsterplein 5, 9711 SX Groningen. Bij de receptie in het provinciehuis ontvangt u dan een betaalkaart. 

Videoconferencing

In het provinciehuis is ook de mogelijkheid om te vergaderen via videoconferencing. Dit bespaart tijd en reiskosten. Vraag uw contactpersoon bij de provincie Groningen naar de mogelijkheden.