EERSTVOLGENDE DATUM:

  • 27 november 2019

Op 27 november 2019, 8 januari en 12 februari 2020 kunt u in het provinciehuis in Groningen van gedachten wisselen met Statenleden over de onderwerpen die op de agenda staan. Om goede besluiten te kunnen nemen, komen de Statenleden in hun voorbereiding graag in contact met u. 

Op woensdag 27 november is er een Praten met de Staten over zoutwinning. Voordat de Staten van Groningen de nota 'ondergrond' bespreken in december horen ze graag hoe inwoners tegenover zoutwinning staan. Lees voor meer informatie het nieuwsbericht.

Praten met de Staten is een moment waarop inwoners, vertegenwoordigers van (belangen)organisaties en bedrijven in de provincie Groningen in gesprek kunnen gaan met de Groninger Statenleden. Daarbij gaat het over onderwerpen die een paar weken later op de agenda van Provinciale Staten staan. Wanneer u eerder in het besluitvormingsproces in gesprek gaat met de Statenleden hebt u meer kans om invloed uit te oefenen op de uiteindelijke beslissing. Tijdig spreken is ‘goud’, want uw mening doet er toe! Benieuwd naar Praten met de Staten? Bekijk de video impressie van Praten met de Staten in het provinciehuis van 25 april 2018. Of bekijk de video impressie van Praten met de Staten 'op locatie' in Appingedam van 23 mei over de voorgenomen verdubbeling van de N33 Midden.

Hoe werkt het?

Praten met de Staten kan van 16.00 tot 17.00 uur in het Atrium van het provinciehuis in Groningen, Martinikerkhof 12. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u de Statenleden ontmoeten en met hen van gedachten wisselen. Om goede besluiten te kunnen nemen, komen de Statenleden in hun voorbereiding graag in contact met u. In het vergaderschema vindt u alle onderwerpen die de eerstvolgende Praten met de Staten aan bod komen.

Van te voren aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon naar binnen lopen. Wees welkom!

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact op met de Statengriffie van de provincie Groningen via
Telefoon: 050 - 316 44 58
E-mail: statengriffie@provinciegroningen.nl