Belangrijke mededeling

In verband met de beperkende maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is Praten met de Staten tot nader order uitgesteld. Wilt u toch uw mening laten horen? Dat kan! Via de website zijn de individuele contactgegevens van Statenleden beschikbaar, zowel de e-mailadressen als telefoonnummers. Ook is het mogelijk om een e-mail aan alle Statenleden tegelijk te sturen.

 

Praten met de Staten (tijdens normale omstandigheden)

Om goede besluiten te kunnen nemen horen de Staten graag wat u bezighoudt en wat zij voor u kunnen doen. Ongeveer 1 keer per maand bent u van harte welkom bij 'Praten met de Staten' voor een goed gesprek en een kop koffie met Statenleden.  

Praten met de Staten is een informeel moment waarop inwoners, vertegenwoordigers van (belangen)organisaties en bedrijven in de provincie Groningen in gesprek kunnen gaan met de Groninger Statenleden. Het gaat dan over onderwerpen waar de provincie verantwoordelijk voor is of onderwerpen die binnenkort op de agenda staan van Provinciale Staten.

Wanneer u eerder in het besluitvormingsproces in gesprek gaat met de Statenleden hebt u immers meer kans om invloed uit te oefenen op de uiteindelijke beslissing. Tijdig spreken is ‘goud’, want uw mening doet er toe! Benieuwd naar Praten met de Staten? Bekijk de video impressie van Praten met de Staten in het provinciehuis van 25 april 2018. Of bekijk de video impressie van Praten met de Staten 'op locatie' in Appingedam van 23 mei over de voorgenomen verdubbeling van de N33 Midden.

Hoe werkt het?

Praten met de Staten kan van 16.00 tot 17.00 uur in het Atrium van het provinciehuis in Groningen, Martinikerkhof 12. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u de Statenleden ontmoeten en met hen van gedachten wisselen. Om goede besluiten te kunnen nemen, komen de Statenleden in hun voorbereiding graag in contact met u. In de kalender vindt u alle data van Praten met de Staten.

Van te voren aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon naar binnen lopen. Wees welkom!

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact op met de Statengriffie van de provincie Groningen via
Telefoon: 050 - 316 44 58
E-mail: statengriffie@provinciegroningen.nl