Gast van een Statenlid

Wilt u een keer van dichtbij meemaken hoe Provinciale Staten debatteren over zaken die spelen in Groningen? Meldt u zich dan aan als 'Gast van de Staten'. U bent van harte welkom om op een woensdagmorgen een Statenvergadering bij te wonen.

Provinciale Staten beslissen tijdens de vergaderingen over zaken die de provincie aangaan. Dat kan zijn over ruimtelijke ordening, openbaar vervoer of milieuzaken. Maar ook cultuur of financiĆ«n kunnen onderwerp zijn.

Programma

Het programma voor u als 'Gast van de Staten' is als volgt. Een half uur voor aanvang van de Statenvergadering wordt u ontvangen door een Statenlid en krijgt u een korte uitleg over hoe een vergadering van Provinciale Staten werkt en wat er zoal op de agenda staat. Vervolgens kunt u vanaf de publieke tribune de vergadering volgen. Aan het einde van de ochtend krijgt u een rondleiding door het provinciehuis. Tot slot heeft u de mogelijkheid in gesprek te gaan met Statenleden tijdens de lunch.

Statenzaal

De vergadering die u bijwoont vindt plaats in de Statenzaal. De plek waar Provinciale Staten sinds 1602 vergaderen. Dat is uniek voor Nederland. In geen enkele andere provincie wordt al zo lang in dezelfde zaal vergaderd. De politieke geschiedenis van de zaal is dan ook duidelijk zichtbaar.

Belangstelling?

Lijkt het u leuk om een keer een Statenvergadering bij te wonen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden via het formulier. U kunt uit verschillende data kiezen. Per vergadering is plaats voor 20 belangstellenden. Toewijzing vindt plaats op volgorde van aanmelding. Provinciale Staten ontvangen u graag tijdens de Statenvergadering!

Aanmeldformulier Gast van de Staten

Kies een datum


* = verplicht veld

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met de Statengriffie van de provincie Groningen via
Telefoon: 050 - 316 44 58
E-mail: statengriffie@provinciegroningen.nl