Aanvraagperiode
Een aanvraag indienen kan van 3 januari 2022 tot en met 3 februari 2022 en van 15 april 2022 tot en met 15 mei 2022.
Het Verbindingsfonds heeft als doel partijen uit verschillende werkvelden te stimuleren gezamenlijk vernieuwende activiteiten of oplossingen te bedenken, om mensen aan het werk te krijgen en te houden, en hen de mogelijkheid te geven zichzelf een leven lang te ontwikkelen. Het kan bijvoorbeeld gaan om sportorganisaties die ideeën hebben over hoe zij samen met bedrijven, jongeren aan werk kunnen helpen. Of organisaties die de inzetbaarheid van hun medewerkers willen vergroten door hen samen met een jongerenorganisatie een rol te geven bij de scholing van werkzoekenden. Het Verbindingsfonds komt tot stand met geld van het Nationaal Programma Groningen.
Een aanvraag indienen kan van 3 januari 2022 tot en met 3 februari 2022 en van 15 april 2022 tot en met 15 mei 2022.
Er is per aanvraagperiode € 500.000 beschikbaar.
Subsidie kan worden aangevraagd door twee of meer organisaties uit minimaal twee verschillende werkvelden. De organisaties zijn gevestigd in eenn van de gemeenten in de arbeidsmarktregio Groningen. Daarbij is minimaal één organisatie geen samenwerkingspartner binnen 'Werken aan Ontwikkeling'.
De belangrijkste voorwaarden zijn:
Zie voor de overige voorwaarden de officiële regeling.
De hoogte van de subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van
€ 100.000.
U kunt de subsidie online aanvragen.
Wij hebben de volgende informatie nodig voor uw aanvraag:
Wanneer uw aanvraag compleet is krijgt u van ons binnen 2 weken een schriftelijke ontvangstbevestiging. We bekijken of uw aanvraag past bij de voorwaarden voor deze subsidie en bij de algemene subsidievoorwaarden. Wanneer wij positief over uw aanvraag beslissen ontvangt u van ons schriftelijk bericht en een voorschot van 50%.
Binnen 13 weken na afloop van het project, stuurt u de provincie een 'aanvraag tot vaststelling van de subsidie'. Dit moet schriftelijk. Bij ons subsidiebesluit vermelden we welke stukken u mee moet sturen. Het kan gaan om:
Als we de gegevens ontvangen hebben nemen wij een besluit over het definitieve subsidiebedrag. U ontvangt hierover schriftelijk bericht. Wij maken het vastgestelde bedrag zo snel mogelijk naar u over. In de afrekening verrekenen we het voorschot.
Het kan ook zijn dat u geld moet teruggeven. Bijvoorbeeld omdat de activiteit minder geld heeft gekost dan u had begroot.
Ons besluit kan ook inhouden dat we de subsidie volledig intrekken. Dat gebeurt als blijkt dat u zich niet (helemaal) hebt gehouden aan de subsidieverplichtingen. De Wet Bibob biedt ons de mogelijkheid een integriteitsonderzoek te doen.
U kunt bezwaar indienen tegen het besluit. Dat moet binnen 6 weken. Bij 'Bezwaar maken' vindt u een toelichting op de procedure.
Neem dan contact op met: