Gewijzigde bedieningstijden

Voor veel vaarwegen gelden vanwege de coronamaatregelen andere bedieningstijden. 

Varen in Groningen

Groningen is een belangrijke provincie voor de scheepvaart, zowel voor vrachtschepen als voor recreatievaart. De provincie beheert en bedient veel van de bruggen en sluizen.

Gewijzigde bedieningstijden

Voor de meeste vaarwegen gelden vanwege de coronamaatregelen gewijzigde bedieningstijden. Op het Reitdiep worden de bruggen en sluizen bediend van maandag tot en met zondag tussen 9.00 tot 19.00 uur. Voor de Robbengatsluis gelden andere tijden: maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 en 19.00 uur en op zondag tussen 8.00 en 19.00 uur.

Op de onderstaande vaarwegen worden de bruggen en sluizen van maandag tot en met zondag tussen 9.00 en 17.00 uur bediend:

  • Aduarderdiep;
  • Groeve Noord en Zuid;
  • Noord-Willemskanaal;
  • Rensel;
  • Slochterdiep (Slochtersluis).

Hebt u nog vragen?

Hebt u vragen over bedieningstijden, vaarwegen of bruggen en sluizen die wij beheren? Neem contact met ons op via telefoon of mail.

Telefoon: 050 - 316 49 11. 
E-mail: stuur een mail naar de provincie.

Vaarroutes, meren en jachthavens

Kijk voor informatie over vaarroutes in Noord-Nederland, meren en jachthavens op de websites van de provincies Drenthe en Fryslân, de waterschappen Hunze en Aa's en Noorderzijlvest en op routesingroningen.nl.

Bruggen en sluizen op de kaart

Veel bruggen en sluizen in de provincie Groningen worden door ons bediend. Op een aantal kleine vaarroutes worden de bruggen en sluizen door gemeenten en waterschappen bediend. De locaties van de bruggen in de provincie die wij bedienen, of waar we onderhoud plegen, zijn verzameld op een speciale kaart. De kaart is minder toegankelijk voor mensen met een visuele handicap.

Bekijk de kaart