Subsidie om Groningers aan het werk te krijgen, te houden en een leven lang te ontwikkelen

Subsidie om Groningers aan het werk te krijgen, te houden en een leven lang te ontwikkelen

Bedrijven en organisaties die samenwerken aan innovatieve projecten om mensen aan werk te helpen, kunnen gebruik maken van het Verbindingsfonds. Het doel van het fonds is zoveel mogelijk mensen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Het fonds wordt voor de derde keer opengesteld en er is €500.000 beschikbaar. Organisaties met goede ideeën worden opgeroepen zich te melden. 

Eerdere projecten

Het fonds is twee keer eerder opengesteld en heeft daarbij drie projecten opgeleverd. Het gaat om een project waarbij oudere werknemers, in aanloop naar hun pensioen, een carrière-switch maken door kansarme jongeren te begeleiden en daarbij loopbaanbegeleiding krijgen. Het andere project laat mensen in de bijstand weer aan de arbeidsmarkt deelnemen door belemmeringen weg te nemen. Het derde project leert werkzoekenden ICT-basisvaardigheden om zo de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

Samenwerking 

Het Verbindingsfonds is beschikbaar voor elke organisatie met vernieuwende plannen om mensen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Voorwaarde is dat ze hierbij samenwerken met een organisatie van een ander werkterrein. Organisaties kunnen een subsidie van maximaal €100.000 aanvragen. Hiervoor moeten ze samen met de andere organisatie een plan indienen en zelf de helft van de kosten dragen. Minimaal 25 mensen moeten hiervan profiteren, bijvoorbeeld door scholing of versterking van hun positie op de arbeidsmarkt.

Aanvragen en informatie

De derde ronde van het Verbindingsfonds wordt van 10 oktober tot 6 november 2022 opengesteld. In februari 2023 volgt een vierde ronde (13 februari tot 12 maart 2023). Voor het aanvragen of meer informatie, kijk op de subsidiepagina op onze website