Wormgaatje
"De afstand tussen boer en klant is behoorlijk groot", vindt Piet Glas. "Er zitten nog een groothandel en een supermarkt tussen. Daardoor weten steeds minder mensen hoe voedsel tot stand komt. Ik vind het belangrijk om te laten zien wáár en hoe bessen groeien, waarom een rode kool soms maar klein is, of waarom er een wormgaatje in de appel zit."
Biologisch
Op de Eikemaheert wordt fruit geteeld, er worden kippen gehouden en graan verbouwd. Dat gebeurt op een biologische manier. De granen en bonen die worden verbouwd doen dienst als voer voor de kippen. "We willen de problemen met het klimaat niet afschuiven op de komende generatie", vindt Piet Glas. "Daarom willen we de natuur niet vervuilen."
Klanten
De klanten die naar de boerderij komen hebben heel verschillende achtergronden, van de kleine beurs tot het hogere inkomen. De Eikemaheert kan de producten wat goedkoper aanbieden omdat ze geen geld hoeven te betalen aan de groothandel of de supermarkt. Bovendien zijn er vrijwilligers die helpen bij het plukken van de bessen en de appels. De producten zijn te koop in de winkel bij de boerderij maar ook in natuurwinkels en op markten. "Het lukt ons nu om de natuur zo weinig mogelijk te vervuilen", zegt Glas, "maar daar hebben we onze klanten wel heel erg voor nodig."