Bent u agrarisch ondernemer en wilt u een gesprek over de gevolgen die de transitie met zich mee brengt?
Veehouderijen, bouwprojecten, de industrie en activiteiten zoals het aanleggen van wegen. Dat stoot allemaal stikstof uit. Teveel stikstof is schadelijk voor onze gezondheid en natuur. Met het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) wil het rijk verdere schade aan de natuur tegen gaan. Ook voor ons water en het klimaat is dit belangrijk. De Toekomst van het Landelijk Gebied (TLG) is de Groningse invulling van het NPLG. In de TLG werken we samen aan een toekomstbestendig Groningen, met perspectief voor de landbouw en een brede welvaart.
Het stand-van-zakendocument Toekomst Landelijk Gebied beschrijft de opgaven voor natuur, water en klimaat en mogelijke oplossingsrichtingen.
Op 1 juli 2023 hebben alle provincies een eerste versie van het gebiedsprogramma aangeleverd bij het Rijk.
Voor de gebiedsgerichte aanpak is Groningen opgedeeld in zeven deelgebieden. Elk gebied is verantwoordelijk voor een deelgebiedsplan.
Een chronologisch overzicht van belangrijke gebeurtenissen, afspraken en rapporten.
Hoe komen we tot een Provinciaal Gebiedsplan Groningen?
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond Toekomst Landelijk Gebied via onze nieuwsmail.
Meer weten over stikstof en de aanpak? Bekijk het overzicht met veelgestelde vragen.
Neem dan contact op via ons algemene nummer: 050 - 316 49 11. U wordt dan doorverbonden met een medewerker die u te woord kan staan. Mailen kan ook, via TLG-stikstof@provinciegroningen.nl.