SamenZONderAsbest

Eigenaren van asbestdaken werken samen met lokale energiecoöperaties om asbestdaken te saneren en te vervangen door zonnepanelen. De eigenaar van een asbestdak kan de investering van de asbestsanering in 15 jaar terugverdienen. Een energiecoöperatie van burgers huurt een dak met opwekinstallatie en zonnepanelen voor 15 jaar. Na deze periode worden de zonnepalen eigendom van de dakeigenaren. Het gaat om een proef, waarin ruimte is om 120 asbestdaken in te ruilen voor zonnedaken. 

Deze regeling is gesloten. Een aanvraag indienen is niet meer mogelijk. 

Voor wie?

Eigenaren van een asbestdak en lokale energiecoöperaties. Dakeigenaren kunnen een aanvraag indienen voor een gratis dakcheck, om de sterkte van de constructie en ligging van het dak te bepalen. Zo beoordelen we of een dak geschikt is voor deelname aan SamenZONderAsbest. Voor lokale energiecoöperaties zijn vouchers beschikbaar als bijdrage in de ontwikkelkosten van het collectieve zonnedak.

Aanvragen

De pilot SamenZONderAsbest wordt uitgevoerd door  bureau ECoop (onderdeel van stichting Buurkracht) in samenwerking met LTO Noord. Op de website SamenZONderAsbest vindt u meer informatie over de Groninger pilot. U kunt daar ook een aanvraag indienen. 

Aanvragen op SamenZONderAsbest