Wegwerkzaamheden

Provincie Groningen werkt aan onze provinciale wegen. Dit doen we om de bereikbaarheid binnen onze provincie te verbeteren. Dit kan voor hinder zorgen. Ga dus goed voorbereid op weg. 

Actuele wegwerkzaamheden

Op de Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar staan alle plekken waar we op dit moment aan de weg werken. Niet alleen van provincie Groningen, maar ook van gemeente Groningen en Rijkswaterstaat Noord-Nederland. 

Omleidingen over provinciale wegen

Als provincie Groningen werkt aan de weg, zorgen we er natuurlijk voor dat er een andere route (omleiding) is. Dit doen we altijd over een andere provinciale weg, omdat we de wegen van de gemeente op die manier zoveel mogelijk ontlasten.

Operatie Ring Zuid

Maart - september 2024

Vanaf september kunnen auto's over de nieuwe zuidelijke ringweg rijden! Om dat mogelijk te maken, moeten eerst het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging aangesloten worden op de bestaande wegen. Een behoorlijke operatie! Van vrijdagavond 22 maart tot maandagochtend 2 september zijn daarom verschillende rijrichtingen dicht. Dit levert 5 maanden lang ernstige verkeershinder op. 

Lees meer over Operatie Ring Zuid 

Maaien

Van april tot en met september maaien we het gras langs de provinciale wegen. Dan groeit het gras het snelst. Maaien doen we buiten de spits. Tussen 9.00 en 15.00 uur en na 19.00 uur. Zo hinderen we het verkeer zo min mogelijk. Omwonenden kunnen daardoor in de avonduren wel wat geluidsoverlast ervaren.

Strooien

Bij gladheid strooit provincie Groningen de provinciale wegen. We hebben hiervoor vaste routes. Meestal strooien we binnen twee├źnhalf uur alle 16 provinciale wegen en de 9 brom- en fietspaden. Bekijk de kaart met de strooiroutes.