Wandelboulevard Havenkwartier in Blauwestad officieel geopend

Wandelboulevard Havenkwartier in Blauwestad officieel geopend

De wandelboulevard van het Havenkwartier in Blauwestad is op vrijdag 11 maart officieel geopend door gedeputeerde Tjeerd van Dekken en wethouder Gert Engelkens van de gemeente Oldambt. Dat deden zij door het planten van de laatste struiken en het plaatsen van een bankje.

Wandelboulevard

Bij de doorontwikkeling van het Havenkwartier is ervoor gekozen om de wandelboulevard en het parkeerterrein opnieuw in te richten met een kwaliteitsniveau dat beter aansluit op de omliggende woonstraten. Het resultaat is een prachtige wandelboulevard, aangelegd in gebakken straatmateriaal en voorzien van beplanting en authentieke rozen uit Winschoten.

Nieuwe woonwijk

In het Havenkwartier-Midden wordt een nieuwe woonwijk aangelegd; een combinatie van vrijstaande en twee-onder-een-kap-woningen in jaren '30 stijl. In dit gebied komen ook enkele watergangen, om nog meer recreatieplezier in het Havenkwartier te brengen. Om door de woonwijk een extra vaarroute te creƫren was de steiger tussen het Strand-Zuid en de wandelboulevard een obstakel. Door een draaibaar deel in de steiger aan te brengen is dat opgelost. De steigerbrug is bijna gereed, maar heeft vertraging opgelopen door corona.

Brug tussen Park en Havenkwartier

In het verlengde van de Pieter Smitbrug ligt tussen de woongebieden Park en Havenkwartier een dam die wordt vervangen door een brug. Op deze manier ontstaan nog meer vaarroutes. De brug krijgt een aantal uiterlijke kenmerken van de Pieter Smitbrug mee om de verbinding van de gebieden te benadrukken. De planning is om in het derde kwartaal van 2022 fysiek te starten met de aanleg.