Studenten Alfa-college ontwerpen Prinsjesdag-jurken gedeputeerden

Studenten Alfa-college ontwerpen Prinsjesdag-jurken gedeputeerden

Studenten van de modeopleiding van het Alfa-college in Groningen hebben drie Prinsjesdag-jurken ontworpen voor de vrouwelijke delegatie van ons college. Dinsdag 5 juli werden de jurken onthuld en overhandigd in het provinciehuis.

Ontwerpers en gedeputeerden met jurken Prinsjesdag

De op maat gemaakte jurken zijn bedacht en gemaakt door de studenten. Het hele proces is door de studenten zelf gedaan: van gesprekken voeren, maten opnemen, ontwerpen en aanpassen tot naaien. Tijdens het maakproces was er regelmatig contact tussen de studenten en gedeputeerden. 

Ontwerpen

Voor de jongeren was het een bijzondere opdracht. Examenkandidaat Ghaza Azad Mohammed ontwierp de jurk van Fleur Gräper-van Koolwijk, tweedejaars studenten Willemijn Doornbos en Johan Schneiders maakten de jurken van Melissa van Hoorn en Mirjam Wulfse.

Stropdassen

De jonge ontwerpers moeten nog even wachten tot de jurken op 20 september in Den Haag worden geshowd. Tot die tijd werken de studenten aan stropdassen voor de mannelijke gedeputeerden. Ook krijgen de jurken nog een speciaal Gronings tintje voor Prinsjesdag.