Nieuw hemelplatform en fietspad Zoutkamperplaat gereed

Nieuw hemelplatform en fietspad Zoutkamperplaat gereed

Het nieuwe fiets- en wandelpad en het hemelplatform bij de Zoutkamperplaat is gereed. Het hemelplatform is speciaal ontworpen om overdag naar vogels en ‘s nachts naar de sterren te kijken. En die zijn er volop te zien hier in Dark Sky Park Lauwersmeer. Het hemelplatform geeft uitzicht over het meer en maakt het mogelijk de vormen van de vroegere zeebodem te herkennen. Op dit moment staan er al twee hemelplatforms aan het Lauwersmeer: Achter de Zwarten en bij de Vlinderbalg.

Werkzaamheden fiets- en wandelpad

De bestaande fiets- en wandelroute is verlegd, zodat deze nu meer door het kwelderlandschap gaat. Ook is het pad verbreed. Ook gaat een deel van het fietspad nu over een nieuw vlonderpad. Het hemelplatform en het nieuwe fietspad zijn onderdeel van de investeringen in de fiets- en wandelroute Rondje Lauwersmeer.

Wandelevenement

Nieuwsgierig naar de vernieuwde route? Op zaterdag 23 april organiseert de Stichting 40 Mijl een wandelevenement rond het Lauwersmeer met een route van 45 en een van 25 kilometer. Kijk voor inschrijven en meer informatie op www.rondjelauwersmeer.nl.

Rondje Lauwersmeer

De provincies Fryslân en Groningen, de gemeenten Noardeast Fryslân en Het Hogeland en Staatsbosbeheer investeren ruim 3 miljoen euro in de herinrichting van het Rondje Lauwersmeer, de 43 kilometer lange wandel- en fietsroute rond het Lauwersmeer. Dit gebeurt met financiering van het Waddenfonds. Met de verbeteringen aan de route is de natuur van het Lauwersmeer straks nog beter te beleven. Fietsend, wandelend of vanaf het water. De planning is dat de werkzaamheden aan het Rondje Lauwersmeer in de loop van 2022 gereed zijn.