Meedenerbrug week afgesloten voor autoverkeer

De Meedenerbrug over het A.G. Wildervanckkanaal tussen Muntendam en Meeden blijft een week dicht voor autoverkeer. Er is een gat ontdekt van drie bij drie meter onder het wegdek onder het vaste gedeelte van de brug. De aannemer is begonnen met de herstelwerkzaamheden. Fietsers kunnen de Meedenerbrug wel gebruiken. De brugbediening voor de scheepvaart gaat ook door. 

Gat onder wegdek

Uit inspectie blijkt dat het gaat om een gat van drie bij drie meter onder het wegdek. Het gat is waarschijnlijk ontstaan door uitspoeling als gevolg van een hoge waterstand en door stroming van binnenvaartschepen. Waar het zand onder het wegdek is weggespoeld en hoeveel er gerepareerd moet worden is nog niet bekend. Dat wordt nader onderzocht. Het vaste gedeelte van de brug (aanbrug) moet gerepareerd worden. Het beweegbare deel is niet beschadigd.

Omleidingsroute

De Meedenerbrug is maximaal een week gestremd voor autoverkeer. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven door de gemeente Midden-Groningen. Automobilisten op de N33 worden met matrixborden ge├»nformeerd over de afsluiting.