Financiële bijdrage aan Roze Zaterdag en Queer Year

De provincie Groningen steunt het voorstel om volgend jaar de landelijke Roze Zaterdag in Groningen te organiseren. Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren zeventig en wordt jaarlijks eind juni georganiseerd. Tijdens het evenement wordt diversiteit gevierd. De Gedeputeerde Staten geven € 60.000 subsidie voor de organisatie van het evenement. 

Roze Zaterdag wordt gevierd op 22 juni volgend jaar. COC Groningen & Drenthe mag het landelijke evenement organiseren in verband met hun 75-jarig bestaan. Ze doen dit samen met Pride Groningen en studentenvereniging Ganymedes.

Activiteiten in Stad en Ommeland

Het wordt een evenement dat waarschijnlijk duizenden bezoekers naar de stad zal trekken. Ook worden er op andere data verschillende activiteiten georganiseerd in Stad en Ommeland. Het jaar 2024 is hiermee uitgeroepen tot 'Queer Year'. 

Regenboogprovincie

Groningen maakt zich als regenboogprovincie sterk voor zichtbaarheid, acceptatie en emancipatie van de gemeenschap LHBTI+. Een evenement als Roze Zaterdag geeft daar inhoud en betekenis aan. De provincie werkt samen met de gemeente Groningen aan de voorbereiding van Roze Zaterdag, die ook een financiële bijdrage aan de organisatie heeft toegezegd.