€3,4 miljoen voor mkb'ers in aardbevingsgebied

€3,4 miljoen voor mkb'ers in aardbevingsgebied

Het college van de provincie Groningen verleent een subsidie van €3,4 miljoen aan Economic Board Groningen voor de ondersteuning van mkb-ondernemers in het aardbevingsgebied. Dit wordt door ondernemersloket GroBusiness uitgevoerd vanaf september dit jaar tot en met eind 2025. 

Handen schudden
 
Deze subsidie is een uitwerking van de afspraken voor de versterking van Groningen tussen Rijk en regio. Daarin is in totaal 11 miljoen euro gereserveerd voor het bieden van perspectief aan het mkb in het aardbevingsgebied.

Grobusiness

Naast huidige programma’s voor vrijetijdseconomie, 5G en energietransitie is Economic Board Groningen in april 2021 van start gegaan met ondernemersloket GroBusiness. Het ondernemersloket is met zijn team van mkb-adviseurs al met ruim achthonderd ondernemers in de provincie Groningen in gesprek geweest over vraagstukken zoals groei, bedrijfsvoering, marketing, human resources en innovatie. Het GroBusiness-team wordt uitgebreid waardoor er extra focus gelegd kan worden op ondersteuning van ondernemers in het aardbevingsgebied. Het Mkb-programma ontwikkelt daarnaast ook een Bedrijven Ontwikkel Programma waarmee mkb'ers zich met bedrijfskundige ondersteuning verder kunnen ontwikkelen.