Asfaltonderhoud Ring Oost: kruising Rijksweg en Eemshavenweg avond en nacht dicht

Asfaltonderhoud Ring Oost: kruising Rijksweg en Eemshavenweg avond en nacht dicht

De kruising van de Rijksweg (N360) en de Eemshavenweg (N46), onder de oostelijke ringweg in Groningen, is maandag 5 juni vanaf 19.00 uur een avond en nacht afgesloten. De aannemer gaat delen van het asfalt vervangen en nieuwe belijning aanbrengen. Dinsdag 6 juni om 06.00 uur is de kruising weer open voor alle verkeer. 

Stremming 

De stremming van de kruising N360/N46 (ter hoogte van de Bristol) geldt voor al het gemotoriseerde verkeer. Er staan verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden. 

Omleidingsroute 

Verkeer vanuit oostelijke richting (Delfzijl) op de N360 kan omrijden via Lewenborg. Bij de afrit Ruischerbrug leiden we het verkeer tijdelijk om via de Noorddijkerweg, Bakboordswal en Kluiverboom richting de oprit van de Beneluxweg (N46) bij Lewenborg. Verkeer richting het oosten kan omrijden via de N46 (afrit P+R Meerstad), de Driebondsweg en Borgweg naar de Rijksweg N360 (oprit Ruischerbrug). De verwachte vertraging in beide richtingen is 5 tot 10 minuten.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen de kruising tijdens de werkzaamheden blijven gebruiken. De ontsluiting via het fietspad ten westen van woonwijk Ruischerwaard is wel geheel gestremd: fietsers worden omgeleid via de Waardbrug. 

Openbaar vervoer

Mogelijk rijdt busvervoerder Qbuzz op dit deel van het traject een aangepaste route. De actuele reisinformatie is beschikbaar via de reisplanner van Qbuzz