Energietransitie

De provincie Groningen werkt, samen met gemeenten, bedrijven en inwoners, aan een schone en betaalbare energievoorziening. We stappen over van steenkool en gas naar energie uit duurzame bronnen, zoals zon, wind en bodemwarmte. En we zorgen dat we energie besparen, bijvoorbeeld door woningen te isoleren. Zo draagt de provincie Groningen bij aan de strijd tegen klimaatverandering en worden we tegelijk minder afhankelijk van aardgas. Door voorop te lopen in de energietransitie, zorgen we ervoor dat Groningen dé energieprovincie blijft, met volop duurzame banen.

• Groningen koploper

De provincie Groningen wil in 2050 alleen nog duurzame energie gebruiken.

• Slimme oplossingen

Wat de provincie wil doen om een schone energievoorziening te ontwikkelen.

• Doe mee

Schone en betaalbare energie in Groningen: denk en doe mee.

• Dorpen en wijken

Op weg naar aardgasvrije wijken en dorpen door energiebesparing en gezamenlijk opwekken van duurzame energie.

• Zon- en windparken

Wind- en zonne-energie zijn op dit moment de belangrijkste duurzame energiebronnen.

• Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over windenergie, zonne-energie, duurzame warmte en meer.

• Betrokken partijen

Een overzicht van organisaties die betrokken zijn bij de energietransitie in de provincie Groningen.