Bijeenkomsten Nationaal Programma Transitie Landelijk Gebied (NPLG)

De provincie Groningen heeft op 1 en 3 november 2022 informatiebijeenkomsten georganiseerd voor de landbouw, over het Nationaal Programma Transitie Landelijk Gebied (NPLG). Hierbij ging het onder meer over stikstof. De provincies hebben de taak op 1 juli 2023 een gebiedsplan aan te leveren bij het Rijk voor de transitie van het landelijk gebied. Hoe gaat de provincie dit doen? Hoe wordt de landbouwsector hierbij betrokken? En wat merkt u hiervan als agrariĆ«r? Op die  vragen konden deelnemers antwoord krijgen. Op dinsdag 1 november vond er een digitale bijeenkomst plaats en op donderdag 3 november een inloopmiddag en -avond in Zuidbroek. 

Uitzending terugkijken

De bijeenkomst van 1 november bestond uit een gesprek aan tafel met onder anderen gedeputeerde Johan Hamster van de provincie Groningen en regiobestuurder Lammert Westerhuis van LTO Noord. Ook werden er live vragen beantwoord, die deelnemers via de chat konden stellen. De uitzending is terug te zien via YouTube.

Vragen en antwoorden webinar

Tijdens het webinar over het Nationaal Programma Transitie Landelijk Gebied (NPLG) zijn er veel vragen gesteld via de chat. De antwoorden op deze vragen zijn hier te lezen.  (PDF PDF-bestand, 341 KB)