Sneltrein Groningen-Winschoten


Vanaf december 2020 rijden er tussen Groningen en Winschoten extra sneltreinen in de spits. Dit zorgt voor meer spreiding van de reizigers, waarmee de kans op een zitplaats toeneemt. De extra sneltreinen stoppen op station Groningen, Groningen Europapark, Scheemda en Winschoten, waardoor de reistijd tussen Groningen en Winschoten 9 minuten korter is. Voordat deze sneltrein kan gaan rijden, vinden er onder andere aanpassingen aan het spoor en stations plaats. De aanpassingen aan het spoor zijn ook noodzakelijk voor de toekomstige snelle verbinding tussen Groningen en Bremen, de Wunderline

Website ProRail

Reizigersonderzoek op station Sappemeer-Oost

In de eerste week van maart (periode 1 tot 8 maart) wordt een enquête onder gebruikers van station Sappemeer-Oost gehouden door Onderzoek- en adviesbureau bureau Enneüs. Doel van dit onderzoek is met name om inzicht te krijgen in de herkomst en bestemming van gebruikers van dit station. Met de invoering van de sneltrein Groningen-Winschoten kan station Sappemeer-Oost niet meer worden bediend.
Provinciale Staten hebben in de vergadering van 10 juli 2019 besloten het station Sappemeer-Oost pas te sluiten nadat de resultaten van een onderzoek naar de gevolgen van de sluiting en realistische alternatieven aan Provinciale Staten zijn voorgelegd. 

Relevante links

- Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor een realisatiebesluit van het project 'Sneltrein Groningen - Winschoten' en een realisatiebesluit voor het eerder uitvoeren van een onderdeel van het project 'Wunderline'.

- Besluiten Provinciale Staten 10 juli 2019 en aangenomen amendement