Gezond koken met een kleine beurs, hoe doe je dat? Beluister het in de podcast.

Naar de podcast

Samen koken in het Westerkwartier

'Samen koken in het Westerkwartier' is een innovatief project waarbij gezond koken voor weinig geld centraal staat. Onderdelen van het project zijn een leesbaar kookboek en kookworkshops. Dit project is ontstaan vanuit het Leefbaarheidsprogramma 2020-2023 van de provincie Groningen. 

Samen ontwikkelen

Hoe kook je een lekkere en gezonde maaltijd met verse ingrediënten zonder dat dit heel veel geld en tijd kost? Met de doelgroep samen is een methode ontwikkeld. In de gemeente Westerkwartier is dit gebeurd met organisaties als Humanitas, Taalhuis, Voedselbank en Sociaal Werk De Schans, gemeente Westerkwartier en HANNN (Healthy Ageing Network Northern Netherlands). 

Kookboek

Uit het project is het kookboek 'Samen koken in het Westerkwartier -lekker, eenvoudig en voor iedereen' ontstaan. In het boek staan gezonde en makkelijke recepten in eenvoudige taal. Het zijn recepten met producten die vaak in het pakket van de Voedselbank voorkomen. Verder maken een Facebook-pagina 'Samen Koken in het Westerkwartier' en kookworkshops deel uit van het project. Vanwege grote belangstelling is een versie van het kookboek voor alle Groninger gemeenten gemaakt. In totaal zijn er in de hele provincie Groningen 14.000 kookboeken gedrukt en verspreid. 

Podcast

Een medewerker van de provincie Groningen heeft samen met een aantal inwoners van de gemeente Westerkwartier een kookworkshop gevolgd bij de voedselbank in Grootegast. Je kunt de ervaringen van de deelnemers terugluisteren in de podcast.

Belangstelling

Verschillende partijen binnen en buiten de provincie hebben interesse in het kookboek 'Samen koken in'. Bent u een van die partijen? U kunt hierover contact opnemen met Henrieke Snijder (vormgever) en Jitka van Dijk (illustrator) via het mailadres samenkoken@henriekesnijder.nl.

Contact

Vragen of meer informatie nodig? Neem contact op met beleidsadviseur Desirée van der Wijk, d.m.a.vander.wijk@provinciegroningen.nl