Ideeënbank

Bewoners hebben zelf vaak goede ideeën om hun eigen leefomgeving te verbeteren. De provincie wil bewoners op weg helpen en het gemakkelijker maken om deze ideeën te ontwikkelen en uit te voeren. Daarom hebben wij de Ideeënbank opgezet. Een website waar we de beste ideeën en initiatieven van Groningers verzamelen om anderen te inspireren. Zoals een dorpshuis vernieuwen, een voetbalveldje aanleggen, hondentoiletten plaatsen een buurtbarbecue houden of een wandelpad aanleggen.

Ideeënbank

Iedereen kan de website www.ideeenbankgroningen.nl raadplegen. Op de Ideeënbank staan nu zo'n 60 projecten van inwoners van Groningen die al zijn uitgevoerd. Over deze projecten is allerlei nuttige informatie te vinden. Hoe pak je het aan, hoe organiseer je de fondsenwerving, wat zijn de juiste adressen om bij aan te kloppen? Wat zijn de problemen waar de initiatiefnemers tegenaan gelopen zijn? Handig voor Groningers die zelf een gelijksoortig project van de grond willen krijgen.

Inspiratie opdoen?

Dus op zoek naar inspiratie voor een project bij u in de buurt of heeft u al een goed idee en wilt u 'de kunst afkijken'? Kijk op www.ideeenbankgroningen.nl.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het realiseren van uw plan? Neem dan via www.ideeenbankgroningen.nl contact op met een van onze ideeënmakelaars Esther Rodenburg en Aletta van den Berg. Zij denken met u mee en brengen u in contact met mensen en organisaties die wat voor u kunnen betekenen.

Moestuin met ideeënbank