Biologische landbouw

Als boer of tuinder kun je kiezen voor gangbare of biologische bedrijfsvoering. De provincie Groningen wil graag meer biologische landbouw. Het is goed voor natuur, milieu, landschap, de economie en de werkgelegenheid en het verstevigt de band tussen stad en platteland. Kortom, bijna alles waar de provincie zich sterk voor wil maken. Daarom heeft de provincie voor de periode 2016-2020 een programma waarmee ze agrarisch ondernemers in Groningen stimuleert om biologisch te gaan boeren.

 

Activiteiten

Om meer inzicht te geven in de ins en outs van de biologische bedrijfsvoering organiseren we verschillende activiteiten. Activiteiten die ondernemers inspireren en uitdagen om stappen te zetten richting biologische landbouw. Zo worden in de provincie informatiebijeenkomsten gehouden, introductiecursussen gegeven en excursies georganiseerd.

Keukentafelgesprek

Ook is het mogelijk om met een deskundige aan de keukentafel de plannen door te nemen voor omschakeling naar biologische landbouw. U kunt hiervoor contact opnemen met Michiel Bus, adviseur biologische landbouw namens de provincie Groningen, e-mail: mcbus@avestura.nl of mobiel: 06 - 194 97 145.

Ekoland-editie Groningen

In een speciale uitgave van het biologisch vakblad Ekoland staat de biologische landbouw in de provincie Groningen centraal. Aan de hand van een aantal bedrijfsportretten van Groninger boeren die al wat langer biologisch zijn, wordt een beeld gegeven van hoe het in de praktijk gaat. Wilt u dit nummer toegestuurd krijgen? Stuur dan een mail naar biologischelandbouw@provinciegroningen.nl

Biologische landbouw in de media

Enkele artikelen en filmpjes over de biologische landbouw in de provincie Groningen:
1) RTV Noord
2) RTV Noord
3) Nieuwe Oogst
4) Boerderij
5) Eemskrant
6) De Marne
7) Dagblad van het Noorden (PDF PDF-bestand, 518 KB)
8) Dagblad van het Noorden (PDF PDF-bestand, 2 MB)

Vragen

Heeft u vragen of wellicht suggesties? Neem dan gerust contact op met Ko Munneke, projectleider namens de provincie, e-mail: biologischelandbouw@provinciegroningen.nl of mobiel: 06 - 527 61 564.