Ring Groningen

De ringweg rond de stad Groningen is een belangrijke verkeersader in onze provincie. Dagelijks gebruiken vele automobilisten de ring om de stad in of uit te komen. Dat leidt vaak tot grote vertragingen. Dit komt onder andere door de vele aansluitingen en verkeerslichten op de ringweg. Om Groningen bereikbaar te houden zijn de provincie en de gemeente Groningen samen met Rijkswaterstaat bezig de ringweg aan te passen. De werkzaamheden  aan de Oostelijke en Noordelijke ringweg zijn eind 2016 afgerond.

Zuidelijke ringweg

De provincie Groningen, de gemeente Groningen en Rijkswaterstaat werken op dit moment samen aan de ombouw van de Zuidelijke ringweg in de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid. Het plan zorgt ervoor dat het verkeer vlotter doorstroomt en dat alle bestemmingen in de stad Groningen beter bereikbaar worden. Als alles volgens plan verloopt zijn de werkzaamheden in 2022 klaar. Kijk voor meer informatie op www.aanpakringzuid.nl.

Betrokken partijen

  • provincie Groningen
  • gemeente Groningen
  • Rijkswaterstaat

Westelijke ringweg

Als de ombouw van de Zuidelijke ringweg klaar is (omstreeks 2022) starten de werkzaamheden aan de Westelijke ringweg. Actuele informatie is te lezen op de website van gemeente Groningen.     

Sfeerimpressie van de nieuwe Zuidelijke Ringweg
Sfeerimpressie van de nieuwe Zuidelijke Ringweg