Hulp voor gesubsidieerde instellingen

Ontvangt u subsidie van de provincie voor een activiteit en bent u door de coronacrisis genoodzaakt deze activiteit uit te stellen of niet door te laten gaan? Dan proberen wij u op een praktische manier te helpen. Voor veel subsidies zijn er mogelijkheden, helaas niet in alle gevallen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een subsidie voor een voorstelling, evenement, optreden of ter ondersteuning van een project.

Hieronder vindt u de mogelijkheden. Als u ons een verzoek hebt gezonden, reageren wij normaliter binnen 2 weken. U ontvangt dan een brief (besluit) en de eventuele betaling van ons. Alleen bij ingewikkelde zaken kan het wat langer duren.

Bent u van plan om de activiteit of evenement op een later moment in 2020 of 2021 uit te voeren, dan kunt u in principe de eerder verleende subsidie daarvoor gebruiken. Vul het aanvraagformulier in als u hiervan gebruik wilt maken. Vermeld daarbij:

  • de naam van het project
  • uw telefoonnummer
  • het zaaknummer en
  • de nieuwe geplande datum of periode dat u de activiteit gaat doen.

Als het nodig blijkt te zijn nemen we telefonisch contact met u op. U krijgt overigens altijd een brief (besluit) van ons.

Aanvraagformulier

Als de activiteit niet op een later moment uitgevoerd wordt, dan kunnen wij de reeds gemaakte kosten (deels) vergoeden. Het gaat om kosten die niet door andere regelingen vergoed (kunnen) worden. En we kijken of de kosten redelijk en billijk zijn.

Vul het aanvraagformulier in als u hier gebruik van wilt maken. Vermeld daarbij:

  • de naam van het project
  • uw naam
  • telefoonnummer 
  • het zaaknummer en 
  • maak inzichtelijk welke kosten er zijn gemaakt en waarvoor.

Als het nodig blijkt te zijn, nemen we telefonisch contact met u op. U krijgt overigens altijd een brief (besluit) van ons.

Aanvraagformulier

Alle instellingen met een structurele subsidie worden door ons benaderd over wat de crisis voor uw organisatie betekent. En als het nodig is, kunnen we een deel van de subsidie voor 2020 eerder aan u over maken. Uiteraard kunt u ook zelf contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij de provincie Groningen of stuur een e-mail naar subsidies@provinciegroningen.nl. Vermeld dan het zaaknummer, uw naam, telefoonnummer en de naam van uw organisatie.

Aanvraagformulier

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact op met ons subsidieteam via:

Telefoon:  050 - 316 47 00
E-mail:  subsidies@provinciegroningen.nl