Praten met de Staten 21 november in het provinciehuis

Geslaagde Praten met de Staten op Locatie over Leefbaarheid:

Op woensdag 31 oktober vond er een Praten met de Staten op locatie plaats in Hotel Faber in Hoogezand. Statenleden gingen in gesprek met inwoners over wat zij belangrijk vinden in hun directe woon-, werk en leefomgeving. Ook Natuurspelen Vosholen, het initiatief “Veur mekoar, mit mekoar” uit Westerlee, Stichting dorpsbelangen Musselkanaal en de ondernemersvereniging Musselkanaal waren aanwezig. De organisaties vertelden hoe zij een impuls hebben gegeven aan de leefbaarheid in hun buurt. In december bespreken de Staten namelijk de tussentijdse evaluatie van het programma Leefbaarheid 2016-2020 van de provincie Groningen. Bekijk de video impressie van Praten met de Staten op locatie.

Extra moment om informeel met Statenleden te spreken

Praten met de Staten is een extra moment waarop inwoners, vertegenwoordigers van (belangen)organisaties en bedrijven in de provincie Groningen in gesprek kunnen gaan met de Groninger Statenleden. Daarbij gaat het over onderwerpen die een paar weken later op de agenda van Provinciale Staten staan. Wanneer u eerder in het besluitvormingsproces in gesprek gaat met de Statenleden heeft u meer kans om invloed uit te oefenen op de uiteindelijke beslissing. Tijdig spreken is ‘goud’, want uw mening doet er toe! Benieuwd naar Praten met de Staten? Bekijk de video impressie van Praten met de Staten in het provinciehuis van 25 april. Of bekijk de video impressie van Praten met de Staten 'op locatie' in Appingedam van 23 mei over de voorgenomen verdubbeling van de N33-midden.

Hoe werkt het?

Praten met de Staten kan van 16.00 tot 17.00 uur in het Atrium van het provinciehuis in Groningen, Martinikerkhof 12. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u de Statenleden ontmoeten en met hen van gedachten wisselen. Om goede besluiten te kunnen nemen, komen de Statenleden in hun voorbereiding graag in contact met u. In de agenda vindt u alle onderwerpen die de eerstvolgende Praten met de Staten aan bod komen.

Van te voren aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon naar binnen lopen. Wees welkom!

Vragen?

Neem contact op met de Statengriffie: 050-316 4458 of statengriffie@provinciegroningen.nl