Inloopbijeenkomst over verbetering busverbinding tussen Leek en Groningen

Datum: 12 december 2017
Tijd: 17:00 uur - 20:30 uur
Locatie: Gemeentehuis, Tolberterstraat, Leek
Bijzonderheden:

De provincie Groningen organiseert samen met de gemeente Leek een openbare inloopbijeenkomst over de verbetering van de busverbinding tussen Leek en Groningen, HOV Leek. Tijdens deze bijeenkomst gaat het over twee onderdelen van het project: de aanleg van de busbaan aan de zuidkant van Oostindie en de busmaatregelen aan de Auwemalaan. Medewerkers van de provincie en gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden of toelichting te geven op de plannen.

Busbaan Oostindie

Aan de zuidkant van Oostindie wordt een busbaan aangelegd. Het ontwerp hiervoor is tijdens de inloopbijeenkomst te zien. Na de aanleg van de nieuwe busbaan rijdt buslijn 85 door de wijk Oostindie, via de nieuwe busbaan en in noordelijke richting via De Knip. Hierdoor wordt Oostindie ook in de avonduren en weekeinden per bus bereikbaar. Reizigers die overdag met lijn 3 reizen, kunnen dan ook in de avond (met lijn 85) Oostindie bereiken.

Busmaatregelen Auwemalaan

De Auwemalaan wordt ook aangepakt. De rotonde Auwemalaan-Lindensteinlaan was al op 1 december 2016 gepresenteerd. De rotonde bij Tolbert wordt groter gemaakt zodat het verkeer beter kan doorstromen en er twee nieuwe bushaltes kunnen komen. De bushaltes aan de Nijenoertweg, Beelen, de B. van Rasquertstraat en Kalkhoven worden aangepast en hiervoor zijn schetsontwerpen gemaakt. Deze ontwerpen zijn tijdens deze inloopbijeenkomst te zien.

Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Leek

De gemeente Leek en de provincie Groningen willen de busverbindingen tussen Leek en Groningen verbeteren. Hiervoor moet langs de route een aantal maatregelen genomen worden. Het maatregelenpakket HOV Leek is op 1 april 2015 vastgesteld door de gemeenteraad van Leek en op de 23 september 2015 hebben Provinciale Staten een realisatiebesluit genomen. Op deze pagina vindt u meer informatie over HOV Leek.  

Meer informatie

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Robert Wicker, omgevingsmanager provincie Groningen, telefoonnummer 050-316 4451 of per mail r.a.wicker@provinciegroningen.nl.