Onttrekken of infiltreren grondwater (vergunning, aangifte)

Voor het onttrekken of infiltreren van water heeft u een vergunning nodig. Infiltreren wil zeggen dat u water in de bodem brengt om het grondwater dat u wilt onttrekken weer aan te vullen. De vergunning daarvoor kunt u aanvragen (of eventueel wijzigen) bij het Omgevingsloket online (OLO).

In bezit van de vergunning doet u bij de provincie aangifte van de hoeveelheden die u onttrekt of infiltreert.

Voor de aangifte gelden de volgende voorwaarden:

• U geeft de inrichting waarin dat gebeurt op
  • U houdt een registratie bij van de gemeten hoeveelheden onttrokken of geïnfiltreerd (grond)water
  • U geeft één keer per jaar de onttrokken/geïnfiltreerde hoeveelheden op. U deelt de hoeveelheden op per kwartaal. Opgave kan in januari of een maand na beëindiging van de werkzaamheden.
  • Als er wijzigingen in de inrichting zijn, geeft u dat door.
  • Als u water infiltreert, vragen we ook de kwaliteit van het water te meten, te registreren en aan ons door te geven.

Wet- en regelgeving

• Omgevingsverordening provincie Groningen 2016 (geldend op 9 december 2016)
  • Grondwaterheffingsverordening Groningen (geldend op 9 december 2016)

• 1 juni 2010 | Beleidsnota/plan | Grootte 1 MB