Vaarwegen

Alles over de bedieningstijden van de bruggen en sluizen in de provincie

Groningen is een belangrijke provincie voor de scheepvaart, zowel voor vrachtschepen als voor recreatievaart. Zo zijn het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal onderdeel van de verbinding tussen Nederland en Noord-Duitsland. Het Reitdiep is een belangrijke vaarroute voor recreatieschepen om op de Wadden te komen.

Bruggen en sluizen

De meeste bruggen en sluizen in de provincie Groningen worden door ons bediend, zoals de objecten op de grote kanalen. Op een aantal kleine vaarroutes worden de bruggen en sluizen door de gemeente bediend. De locaties van de bruggen in de provincie die wij bedienen, of waar we onderhoud plegen, zijn verzameld op een speciale kaart. De kaart is minder toegankelijk voor mensen met een visuele handicap.

Bedieningstijden

Op deze pagina vindt u een overzicht van de vaarwegen in de provincie waar wij de bediening verzorgen of waar wij eigenaar van zijn. Naast een kaart met de vaarwegen vindt u hier ook een overzicht van de bedieningstijden (klik op de kaart voor een grotere weergave).

In de brochure Varen in Groningen, bedieningstijden bruggen en sluizen recreatievaart 2017 vindt u ook informatie over de bedieningstijden van de bruggen en sluizen, informatie over vaartrajecten en adressen van ophaalpunten van zelfbedieningssleutels. Deze brochure kunt u downloaden of bestellen.

Vaarwegen op alfabetische volgorde