Vaarwegen

Alles over de bedieningstijden van de bruggen en sluizen in de provincie

Groningen is een belangrijke provincie voor de scheepvaart, zowel voor vrachtschepen als voor recreatievaart. Zo zijn het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal onderdeel van de verbinding tussen Nederland en Noord-Duitsland. Het Reitdiep is een belangrijke vaarroute voor recreatieschepen om op de Wadden te komen.

Bruggen en sluizen

Veel bruggen en sluizen in de provincie Groningen worden door ons bediend. Op een aantal kleine vaarroutes worden de bruggen en sluizen door gemeenten en waterschappen bediend. De locaties van de bruggen in de provincie die wij bedienen, of waar we onderhoud plegen, zijn verzameld op een speciale kaart. De kaart is minder toegankelijk voor mensen met een visuele handicap.

Bedieningstijden

Op deze pagina vindt u een overzicht van de vaarwegen in de provincie met bruggen en sluizen waar wij de bediening verzorgen of waar wij eigenaar van zijn. Naast een kaart met de vaarwegen (klik op de kaart voor een grotere weergave) vindt u hier ook de brochure Varen in de provincie Groningen (PDF PDF-bestand, 599 KB)

Vaarwegen op alfabetische volgorde