Risicokaart

De plekken in de provincie waar we risico lopen staan op de risicokaart

De risicokaart is een digitale kaart waarop alle risico's staan aangegeven die onze inwoners lopen in hun dagelijks leven. U kunt denken aan LPG-stations, gebieden die overstromen na een dijkdoorbraak en plaatsen waar er met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Al die gegevens op die kaart zijn meestal afkomstig van gemeenten. Soms komen ze van het Rijk, de provincie of een waterschap. De provincies zijn verantwoordelijk voor het beheer van de kaart.

Hoe ziet de kaart eruit?

Op de digitale kaart kunt u inzoomen en uitzoomen. Als u inzoomt ziet u steeds meer details over verschillende risico's. Wat u ook kunt zien, zijn de zogenoemde 'kwetsbare objecten'. Dit zijn bijvoorbeeld ziekenhuizen en scholen: gebouwen waarin zich veel mensen kunnen bevinden die hulp nodig hebben als er iets gebeurt.

Zoeken op de risicokaart

Via de legenda aan de rechterkant van de kaart kunt u de risico's in- en uitschakelen door vakjes aan te vinken. Zoeken in de eigen gemeente of op postcode kan ook. Zo weet u precies of er bepaalde risico's bij u in de buurt zijn.

Als u iets mist op de risicokaart

Mist er iets op de kaart waarvan u vindt dat het er wel op thuishoort? Of is informatie verouderd? Geef het door aan de gemeente. Voor meer informatie over de risicokaart gaat u naar risicokaart.nl. Uw vragen kunt u ook mailen naar risicokaart@provinciegroningen.nl.

De kaart is minder toegankelijk voor mensen met een visuele handicap.

Wat te doen bij een ramp?

Wilt u weten wat u moet doen bij een ramp? Kijk dan op www.veiligheidsregiogroningen.nl en download de risicowijzer.