Weblog Henk Staghouwer

Groningen timmert aan de weg

Geplaatst op 6 februari 2015
De Dollard

Het was op het eerste gezicht een wat vreemde locatie voor het onderwerp. Maar gisteren was ik samen met iedereen die op het gebied van natuur in Nederland zijn partij meeblaast op de voormalige militaire vliegbasis in Soesterberg.

 

Lees verder: Groningen timmert aan de weg

Energie en denkkracht in het Westerkwartier

Geplaatst op 2 februari 2015
Op bezoek in het Westerkwartier

Het is alweer even terug, maar twee weken terug was ik op bezoek in het Zuidelijk Westerkwartier. Ik ging langs bij de gebiedscoöperatie. Dat is een grote verzameling van bedrijven, scholen, maatschappelijke organisaties en overheden die het gebied een duwtje in de rug willen geven. Ze wachten niet af tot een overheid iets doet, maar willen graag zelf aan het stuur zitten. Het gaat dan om onderwerpen als landbouw, recreatie en toerisme, voedsel, natuur en natuurlijk economie.

 

Lees verder: Energie en denkkracht in het Westerkwartier

Klein Dubai in Groningen

Geplaatst op 23 januari 2015
Huizen Blauwestad bij avondlicht

Afgelopen week stond in het teken van Blauwestad. Namens het college mocht ik dinsdag de plannen presenteren die we hebben om weer reuring in de Blauwestad te krijgen.

 

Lees verder: Klein Dubai in Groningen

Goed boeren in Groningen

Geplaatst op 16 januari 2015
Aardappelvelden

'Goed boeren in Groningen', dat is de titel van de toekomstvisie van LTO Noord. Voorzitter Hilbrand Sinnema gaf me woensdag het eerste exemplaar in de aardappelopslag van Cor Biemond, op diens bedrijf in Godlinze.

 

Lees verder: Goed boeren in Groningen

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Noordse sterns

Geplaatst op 14 januari 2015
Noordse stern

De eerste week van het jaar zit erop, met veel nieuwjaarsrecepties. Vandaag is het al weer maandag 12 januari, een dag die voelt alsof het werk in het nieuwe jaar nu pas echt weer begint. Gelukkig maar, want ik word na verloop van tijd toch wat onrustig als een reces zo lang duurt.

 

Lees verder: Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Noordse sterns

To be or not to be, oftewel: baggeren of procederen

Geplaatst op 19 november 2014
Eemshaven

Er zijn dagen dat je blij bent als iets NIET gebeurt. Maandag was zo'n dag. Ik ben blij dat de Waddenvereniging geen bezwaar zal maken om de vaargeul naar de Eemshaven uit te baggeren. Dat heeft de Waddenvereniging mij maandag laten weten. Dat was de dag waarop de termijn afliep om bij minister Schultz aan te kondigen dat je tegen dat voornemen wilt procederen.

 

Lees verder: To be or not to be, oftewel: baggeren of procederen

Witwangsterns en kemphanen

Geplaatst op 5 november 2014
Grauwe kiekendief

Wat is er mooier dan goed nieuws te mogen vertellen? Bijna niets toch? Dus, daar gaan we.

 

Lees verder: Witwangsterns en kemphanen