Weblog Henk Staghouwer

Over de grens een afspraakje maken

Geplaatst op 11 maart 2016
Vlag Europese Unie

Het college heeft deze week de agenda internationalisering vastgesteld. Daarin staat hoe we, vanuit een praktische benadering, de komende jaren ons meer willen richten op Europa.

 

Lees verder: Over de grens een afspraakje maken

Biologisch groeit als kool

Geplaatst op 25 februari 2016
Op bezoek bij BeterBio in Leek

Deze week was ik op bezoek bij het bedrijf BeterBio in Leek, een biologische webwinkel met een bezorgdienst. Alle producten zijn biologisch en wat zo leuk is: het bedrijf dat begon in 2012 groeit als - ja inderdaad, als kool.

 

Lees verder: Biologisch groeit als kool

Star Wars in het Westerkwartier

Geplaatst op 22 februari 2016
In de werkschuur van Staatsbosbeheer in Peebos

Afgelopen woensdag bezocht de Statencommissie Ruimte, Natuur en Leefbaarheid het Westerkwartier. Aanleiding is dat we al een tijdje met de inwoners in gesprek zijn om in het Zuider-Westerkwartier natuur aan te leggen in combinatie met waterberging.

 

Lees verder: Star Wars in het Westerkwartier

Een weekje gedeputeerde landschap

Geplaatst op 12 februari 2016
Een gesprek over wierden, met onder meer Ingrid Mortiers en Pier Bosch

Mijn week stond voor een groot in het teken van het platteland. Of misschien beter: het landschap, de landbouw en de natuur.

 

Lees verder: Een weekje gedeputeerde landschap

Op bezoek in Friesland

Geplaatst op 4 februari 2016

Woensdag was ik op bezoek bij het melkveebedrijf van Johan Boersma in Kollumerpomp. Samen met drie zonen melkt hij 500 koeien, op zijn bedrijf aan de rand van het Lauwersmeer.

 

Lees verder: Op bezoek in Friesland

Lobbyen in Berlijn

Geplaatst op 18 januari 2016
Links van mij staan de gedeputeerden Johannes Kramer en Henk Jumelet en staatssecretaris Martijn van Dam

Ditmaal kwam ik er voor de derde keer, maar wat is het toch indrukwekkend: de Grüne Woche in Berlijn, de grootste landbouwbeurs ter wereld. Het is een goede gewoonte dat de staatssecretaris van landbouw deze beurs bezoekt en mensen uit de Nederlandse landbouwwereld te benaderen om hem te vergezellen.

 

Lees verder: Lobbyen in Berlijn

Glibberen

Geplaatst op 7 januari 2016
Strooiwagen op een provinciale weg in de provincie Groningen

Wat een start van het jaar! Je wordt als samenleving weer even met je neus op de feiten gedrukt. Een paar dagen slecht weer ontwricht onze maatschappij grondig. De ijzel roept nostalgische herinneringen op aan 1987. Waarbij ik me meteen afvroeg: gingen de scholen toen ook dicht? Was er toen zoiets als code oranje, laat staan code rood? Wat zegt zo'n indeling in kleuren over onze huidige maatschappij? Worden we niet wat al te voorzichtig?

 

Lees verder: Glibberen