Weblog Henk Staghouwer

Veldleeuweriken in Blauwestad

Geplaatst op 24 juni 2016
Boerderij in de Stadspolder

Je hoort de laatste tijd veel over het begrip 'natuurinclusieve landbouw'. Maar wat is het eigenlijk? Of beter: wat kan het worden, in de provincie Groningen? Of is het zo'n mode-woord, waar je over een tijdje niets meer van verneemt?

 

Lees verder: Veldleeuweriken in Blauwestad

Ons filiaal in Den Haag

Geplaatst op 17 juni 2016

Deze week stond voor een groot deel in het teken van de discussie over het Westgat bij Lauwersoog en het programma Eems-Dollard2050. Dat is de naam van het uitvoeringsprogramma waarmee we natuur in de Eems-Dollard willen herstellen.

 

Lees verder: Ons filiaal in Den Haag

Tolken van de EU in het provinciehuis

Geplaatst op 9 juni 2016
Vertaalcabines van EU-tolken in de Statenzaal

Afgelopen ontving ik samen met Rob Jonkman, wethouder in de gemeente Opsterland (Friesland), een aantal leden van het Comité van de Regio's. Dit comité is een adviesorgaan van de Europese Commissie. Het comité beoordeelt voorstellen van de Europese Commissie op de impact die zij hebben voor gemeenten en regio's.

 

Lees verder: Tolken van de EU in het provinciehuis

Lonely Planet

Geplaatst op 30 mei 2016
Gedeputeerde Henk Staghouwer, oud-minister Cees Veerman en Alfred van Hall (voorzitter van de landinrichtingscommissie) tijdens de afsluiting van de herinrichting van Midden-Groningen.

Tot verbazing van velen staat Texel in de top-10 van Europese bestemmingen van Lonely Planet. De reisgids prijst de natuur op Texel, las ik in NRC Handelsblad.

 

Lees verder: Lonely Planet

Woelen in plaats van ploegen

Geplaatst op 20 mei 2016
Varkens bij het boerenbedrijf Ten Have-Mellema in Beerta

De afgelopen tijd heb ik ondernemers bezocht die in de intensieve veehouderij actief zijn. Deze week voegde ik daar een afspraak bij het gemengde familiebedrijf van Annechien ten Have in Beerta aan toe.

 

Lees verder: Woelen in plaats van ploegen

Feestje

Geplaatst op 20 april 2016
Vrachtschepen op de Eems

Dit jaar bestaat Natuurmonumenten 110 jaar. Reden voor een feestje dacht deze organisatie, die meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland beheert.

 

Lees verder: Feestje

De schop als kompas

Geplaatst op 23 maart 2016
Een tractor op het land

Woensdag was ik in Garmerwolde, waar 26 boeren aandachtig een ochtend lang luisterden naar wat er bij komt kijken als je wilt omschakelen naar biologische akkerbouw.

 

Lees verder: De schop als kompas