Weblog Henk Staghouwer

Kerstborrel

Geplaatst op 22 december 2016
Koeien in de wei bij Den Andel

Woensdagmiddag was er een kerstborrel voor alle medewerkers op het provinciehuis die ik in mijn portefeuille tegenkom. Het wordt zo langzamerhand een traditie, met elk jaar meer mensen.

 

Lees verder: Kerstborrel

Eerste boerentafel

Geplaatst op 2 december 2016

Op het erf van het melkveebedrijf Langereis in Ten Boer heb ik de eerste zogeheten 'boerentafel' gehouden. Het idee erachter is om met een aantal ondernemers in de landbouw te praten over wat hen bezighoudt en hoe ze de toekomst voor agrarisch Groningen zien.

Lees verder: Eerste boerentafel

Verkiezing

Geplaatst op 22 november 2016
Gedeputeerde Henk Staghouwer met de winnaars

Vrijdag was er bezoek in de Statenzaal, dat je daar anders nooit ziet: ruim 150 leerlingen van groep zes, zeven en acht van allerlei basisscholen uit de hele provincie. Wat een genot om hen door ons gebouw aan het Martinikerkhof te zien en hun stemmen te horen galmen.

 

Lees verder: Verkiezing

Brussel

Geplaatst op 14 oktober 2016
De informatiemarkt in het Atrium over de nieuwe Wet natuurbescherming

De afgelopen dagen waren we in Brussel. En met 'we' bedoel ik niet alleen bijna het voltallige college. Ik doel ook op de colleges van Friesland en Drenthe. Samen presenteerden we ons in Brussel tijdens de Europese Week van de Regio's en Steden.

 

Lees verder: Brussel

Slechtvalk

Geplaatst op 26 september 2016
slechtvalk

Ondertussen zijn we al weer een hele tijd aan het werk in het provinciehuis en lijkt het alsof de zomervakantie lang geleden was. Met Prinsjesdag is het parlementaire jaar weer begonnen, al hadden onze eigen Provinciale Staten hun eerste vergaderingen al eerder.

 

Lees verder: Slechtvalk

Dansende Noordse sterns

Geplaatst op 19 juli 2016
Uitzicht vanuit de kijkhut over de broedkolonie noordse stern en visdieven. Midden in de Eemshaven.

Aan Noordse sterns heb ik al heel wat tijd besteed sinds ik gedeputeerde ben. Dat komt zo: deze trekvogel komt in Nederland niet veel voor, maar wel in de Eemshaven. En laten ze daar nu net broeden op het terrein van Sealane, waar ze voor veel overlast zorgen.

 

Lees verder: Dansende Noordse sterns

Mijlpaal voor de Eems-Dollard

Geplaatst op 6 juli 2016
Polders in het Dollardgebied

Gistermiddag bereikten we een mijlpaal voor de Eems-Dollard. Minister Schultz stelde samen met mij de inhoud van het programma Eems-Dollard2050 vast. Dat gebeurde op haar eigen ministerie van infrastructuur en Milieu, voorafgaand aan een vergadering over de Noordzeekust.

Lees verder: Mijlpaal voor de Eems-Dollard