Kunstontwerpen artikel 1

Als lid van Provinciale Staten of fractievertegenwoordiger bent u uitgenodigd uw mening te geven en uw voorkeur uit te spreken voor twee kunstwerken die volgens u het beste verbeelding geven aan artikel 1 uit de Grondwet. Wij vragen u twee keer uw mening te geven: voor het kunstwerk van uw voorkeur bij de ingang van het Martinikerkhof en voor het kunstwerk van uw voorkeur bij de ingang van de Sint Jansstraat. Hieronder presenteren zes kunstenaars in een korte film hun ontwerp. Ook kunt u meer lezen over de kunstenaars en hun ideeën. Via de knop bovenaan en onderaan deze pagina kunt u uw voorkeur uitspreken.

Uitvoering motie

Uw mening wordt gevraagd in het kader van de uitvoering van motie 482 'Een inclusieve samenleving, artikel 1 in de provinciehal'. Zes startende kunstenaars doen mee aan deze ontwerpwedstrijd en hebben met passie gewerkt aan het ontwerp van een kunstwerk dat artikel 1 uit de Grondwet verbeeldt.

Uw mening als advies

Doel van deze ontwerpwedstrijd is de uiteindelijke realisatie van de twee winnende ontwerpen in de beide entrees van het provinciehuis. U kunt tot en met maandag 15 februari aangeven welke twee kunstwerken uw voorkeur hebben en waarom. De werkgroep artikel 1 neemt uw voorkeur mee als advies bij het maken een definitieve keuze. Hieronder is meer te vinden over de kunstenaars en hun ideeën. 

Kunstontwerpen ingang Martinikerkhof

De drie kunstenaars Beatriz Luz, Hannes Andersson en Marnix Sixma zijn aan de slag gegaan met een kunstwerk voor bij de ingang aan het Martinikerkhof. Bekijk hieronder de video's waarin ze het ontwerp presenteren. Onder elke video kunt u meer lezen over de kunstenaar zelf en hoe hij of zij tot zijn of haar idee is gekomen.

A. Beatriz Luz

 

B. Hannes Andersson

 

C. Marnix Sixma

 

Kunstontwerpen ingang Sint Jansstraat

De drie kunstenaars Kamile Cesnavicute, Lisa Smithson en Jan Hamstra zijn aan de slag gegaan met een kunstwerk voor bij de ingang aan de Sint Jansstraat. Bekijk hieronder de video's waarin ze het ontwerp presenteren. Onder elke video kunt u meer lezen over de kunstenaar zelf en hoe hij of zij tot zijn of haar idee is gekomen.

D. Kamile Cesnavicute

 

E. Lisa Smithson

 

F. Jan Hamstra

 

Hebt u uw keuze gemaakt?

Geef uw mening