Toerisme

Meer toeristen naar Groningen

De provincie wil meer toeristen naar Groningen trekken. Zij moeten langer blijven en ook weer terugkomen. Dit kan als er meer gebruik gemaakt wordt van de toeristische mogelijkheden van onze provincie. Dat staat in onze Toerismevisie 2016-2020 (PDF PDF-bestand, 5 MB). We willen het toerisme bevorderen door de promotie en marketing te verbeteren, wandel-, fiets- en vaarroutes te ontwikkelen en ondernemerschap te stimuleren.

Promotie en marketing

Marketing Groningen is verantwoordelijk voor het onder de aandacht brengen van het toeristische aanbod van onze provincie. Deze organisatie krijgt de komende jaren een nog grotere rol in de promotie van onze provincie. In de landelijke promotie- en marketingcampagne staan de veelzijdigheid van het Groninger landschap en de Groninger cultuur centraal.

Routes

De afgelopen jaren hebben we veel geld gestoken in het aanleggen van recreatieve fiets- en wandelpaden en vaarwegen. Nu de infrastructuur goed op orde is, willen we het gebruik ervan stimuleren door (thema-)routes te ontwikkelen die langs hoogtepunten van het Groninger landschap en het cultureel erfgoed leiden. 

Ondernemerschap

Wij stellen onze financieringsmogelijkheden, zoals de subsidie Innovatief en Duurzaam MKB, ook open voor ondernemers in de sector toerisme en recreatie. Daarnaast organiseren we samen met de toeristische brancheorganisaties netwerkbijeenkomsten, zodat de verschillende toeristische activiteiten in de regio elkaar kunnen versterken. Ook stimuleren we toeristische ondernemers om aan te sluiten bij de promotie en marketing.

Bezoekers van de ZomerJazzFietsTour fietsen langs een kerk

Er gaat niets boven Groningen

Marketing Groningen is het bureau voor de toeristische marketing van de stad en de provincie Groningen. Dit bureau voert in opdracht van de provincie toeristische promotiecampagnes uit. VVV Groningen en het Groninger Uitburo zijn onderdeel van Marketing Groningen. Regionale promotieorganisaties, zoals VVV's, werken samen met Marketing Groningen.

Hieronder een korte versie van een promotiefilm over de provincie Groningen (juli 2013). Bekijk de lange versie op ons YouTubekanaalDownload deze video

Downloads