Stemmen voor de Provinciale Vrijwilligerprijs kan tot en met 31 oktober.

Stem nu!

Provinciale Vrijwilligersprijs

De genomineerden voor de Provinciale Vrijwilligersprijs 2021 zijn bekend. In de categorieën jeugd, zorg, leefbaarheid, cultuur en sport maken twee organisaties kans op een cheque van € 3.000. Groningers kunnen de jury helpen de winnaars te kiezen, door te stemmen op hun favoriete vrijwilligers. Dat kan tot en met 31 oktober 2021. Lees hieronder het verhaal van de tien genomineerden en stem!

Dorpshuis Baaiermerstee Bierum (jeugd)

Zo'n 25 jongere vrijwilligers bedenken en organiseren alles rond de kinderspeelweek en de jaarlijkse survivaltochten in en rond het dorp zijn legendarisch. Ook staan de jongeren klaar om even te helpen in het dorpshuis. Met hun enthousiasme, betrokkenheid en respect voor de omgeving, dragen deze vrijwilligers bij aan de leefbaarheid van het dorp.

Sociale klussendienst Stip Delfzijl (jeugd)

Jongeren van Stip Delfzijl helpen inwoners met die vragen hebben op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ze ondersteunen ouderen bij een doktersbezoek, maar ook tuinonderhoud en kleine klusjes horen daarbij. Coördinatie en uitvoering van de klussen wordt door jongeren gedaan. Zo leren ze een breed werkveld kennen, doen ze ervaring op en dragen ze bij aan de leefbaarheid in de regio.

Stichting (on)Gestoord Groningen (zorg)

Deze stichting organiseert middagen voor mensen met een GGz-achtergrond. De 6 vrijwilligers zorgen voor een warm welkom voor mensen die te maken hebben (gehad) met de geestelijke gezondheidszorg en in sommige gevallen overlast veroorzaken op straat of in de wijk. De vrijwilligers gaan uit van gelijkwaardigheid en geven de bezoekers van deze kwetsbare groep een gevoel van rust, veiligheid en acceptatie.

Stichting Stuif es in Platinaflat Groningen (zorg)

Stichting Stuif es in Platinaflat uit Groningen is ontstaan in 2017 in de wijk Vinkhuizen toen de Platinaflat geen verzorgingsflat meer was. Hierdoor verdwenen de voorzieningen. Bewoners en omwonenden sloegen de handen ineen en de buurthuiskamer werd een nieuw leven ingeblazen, inclusief restaurant. De 19 vrijwilligers organiseren samen vele activiteiten, van koffieochtenden en kaartavonden tot een kookclub met gezamenlijke maaltijden. Er wordt gymnastiek gegeven voor senioren, er zijn filmavonden en nog veel meer.

Stichting Veur Noppes Stadskanaal (leefbaarheid)

Stichting Veur Noppes uit Stadskanaal voorziet minimagezinnen van kleding en huisraad. Iedere vrijdag bij de uitgifte van de Voedselbank Zuidoost Groningen, staan de 13 vrijwilligers klaar om mensen te helpen met kleding en andere noodzakelijke goederen, die gulle gevers doneren. De vrijwilligers zijn veelal ervaringsdeskundigen en doen hiermee werkervaring op, wat van pas komt bij het vinden van een betaalde baan.

Camping Polemonium Opende (leefbaarheid)

Camping Polemonium uit Opende is in het korte tweejarig bestaan een begrip geworden. Hier zetten 36 gastvrije vrijwilligers zich in voor onvergetelijke vakanties voor gezinnen die in armoede leven. De camping is gratis en alles is all-inclusive. De kampeerders kunnen leuke activiteiten en uitstapjes verwachten en er komen verhalenvertellers en muzikanten langs.

Bab Ad-daar Groningen (cultuur)

Bab Ad-daar uit Groningen is een platform waar nieuwkomers hun vaardigheden en talenten kunnen ontwikkelen in dans, theater en muziek. Het begon met Ahmad Abdulwahab uit Syrië. Hij wilde de kansen die hijzelf kreeg, ook bieden aan anderen. De groep telt 145 bevlogen vrijwilligers, die voorstellingen maken, lessen volgen en Nederlands leren. Ze doen werkervaring op, voor en achter de schermen.

ZomerJazzFietsTour Reitdiepdal (cultuur)

Stichting ZomerJazzFietsTour uit het Reitdiepdal e.o. organiseert met ruim enthousiaste 150 vrijwilligers sinds 1987 het gelijknamige eendaags Muziekfestival. Op de fiets langs 26 boerenschuren, kerken en dorpen in het rond het Reitdiepdal om te luisteren naar actuele jazz en geïmproviseerde muziek. Jaarlijks genieten ruim 1.500 bezoekers van de fietstocht door het Groninger landschap en van de muziek uit binnen- en buitenland.

Boy Nijgh Voetbalschool uit Stadskanaal (sport)

De Boy Nijgh Voetbalschool uit Stadskanaal geeft gratis voetbaltraining aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar, door gekwalificeerde trainers. De 12 vrijwilligers staan belangeloos op het veld en alle kinderen kunnen meedoen. Ook kinderen uit gezinnen voor wie een clublidmaatschap niet haalbaar is. Samen sporten en bewegen is leuk en draagt bij aan de gezondheid en ontwikkeling van iedereen.

Fietsmaatjes Eemsdelta Delfzijl (sport)

Stichting Fietsmaatjes Eemsdelta uit Delfzijl gaat met 29 vrijwilligers erop uit met de duofietsen, samen met mensen met een beperking. Omdat zelfstandig sporten niet voor iedereen haalbaar is. Buiten zijn en kunnen bewegen binnen je eigen mogelijkheden is belangrijk en fijn. De sportieve vrijwilligers zorgen voor leuke routes en blije gezichten!

Keuze gemaakt? Stemmen kan tot en met 31 oktober 2021.

Stem nu!