For the English version 'Contest Excellent Digital Idea!'

Click here

Prijsvraag: Waanzinnig Digitaal Idee!

Corona zorgt voor verschillende economische en maatschappelijke uitdagingen. Tegelijkertijd zijn er ook veel ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. Overal zien we nieuwe en creatieve initiatieven ontstaan, juist op digitaal vlak. De provincie Groningen wil hierop inspelen en goede digitale ideeën een stimulans geven. Daarom zetten we een prijsvraag uit, waarbij deelnemers kans maken op 2 keer € 50.000.

 

Iedereen met een goed, digitaal idee kan meedoen. Weet jij bijvoorbeeld hoe lokale ondernemers - binnen de horeca, detailhandel, gezondheidszorg of een andere sector - maximaal kunnen profiteren van steeds verdergaande digitalisering? Heb jij een plan inwoners met elkaar te verbinden via digitale toepassingen? Of zie jij juist kansen voor het onderwijs? Kortom, sta jij te popelen om concreet aan de slag te gaan met een innovatief idee op digitaal vlak? Doe mee!

Aanmelden

Waarom meedoen? 

  • Met deze prijsvraag kun je € 50.000,- (exclusief btw) winnen om jouw plan mogelijk te maken.
  • Er maken twee ideeën kans; in totaal is er € 100.000,- (exclusief btw) beschikbaar.
  • Deelname gaat via een vernieuwende, interactieve, digitale 3D-wereld genaamd Momentum. Dit samenwerkingsplatform maakt gebruik van 3D-technieken uit de gamewereld, om teams, juryleden en toeschouwers bij elkaar te brengen in een virtuele omgeving. Zo kunnen deelnemende teams met elkaar praten via voice- en videochat, brainstormen op digitale whiteboards, netwerken door virtueel rond te lopen, documenten uploaden en video's lanceren. Ook kun je in deze 3D-wereld andere deelnemers ontmoeten, in gesprek gaan met belanghebbenden en samen je plannen verder uitwerken. Goed voor jouw netwerk! Bekijk de YouTube-video voor meer uitleg over Momentum.

Voor wie? 

Iedereen met een goed, digitaal plan mag meedoen. Een goed plan…  

  • … benut kansen rond digitalisering op een innovatieve manier;
  • … speelt concreet en aantoonbaar in op een vraagstuk van inwoners en/of bedrijven uit provincie Groningen;
  • … is uitvoerbaar en schaalbaar (interessant voor meerdere partijen); 
  • … is verankerd in de regio (bijvoorbeeld door verbindingen met andere lokale partijen).

We zijn op zoek naar ondernemend talent dat ideeën graag samen met anderen verder wil brengen. Deze prijsvraag biedt hiervoor een echte springplank. In de jurycriteria lees je meer over de beoordeling. 

Hoe worden de ingediende ideeën beoordeeld? 

Een onafhankelijke jury adviseert de provincie Groningen welke ingediende ideeën het beste aan de jurycriteria voldoen. In totaal zijn er 35 punten te behalen. De twee beste ideeën krijgen een opdracht van de provincie Groningen. Het totaalbudget voor deze prijsvraag bedraagt € 100.000,- (exclusief btw). De twee beste ideeën ontvangen elk € 50.000,- (exclusief btw).

Met gebruikers, andere deelnemers en samenwerking binnen het team zelf. Het digitale platform Momentum faciliteert deze samenwerking door interactieve tools. (5 punten).

Impact in Groningen en verbinding met Groningse gebruikers en belanghebbenden. Deelnemers hoeven niet per definitie in de provincie Groningen gevestigd te zijn, maar een winnend idee heeft impact in Groningen (10 punten).

Financiële haalbaarheid van de businesscase, maar ook aantoonbare betrokkenheid van belanghebbenden (die relevant zijn voor de uitvoering van jouw plan). Van een haalbaar plan verwachten we bovendien dat het binnen 6 weken kan worden gestart en dat het binnen een jaar kan worden afgerond (10 punten).

Winnende initiatieven zijn nieuw of vernieuwend. De jury kijkt naar het innovatieve karakter van jouw plan. Ook beoordeelt de jury in hoeverre het idee concreet en aantoonbaar inspeelt op een vraagstuk van inwoners en/of bedrijven uit provincie Groningen (5 punten).

Hoe enthousiast en geïnspireerd maak jij de jury met jouw idee? Staan we echt te popelen om hiermee aan de slag te gaan (5 punten)?
 

 

Belangrijke data

Vanaf dinsdag 15 maart 2022Aanmelding en opening prijsvraag via platform Momentum
Dinsdag 5 april 2022Sluiting aanmelden via Momentum
Woensdag 6 april 2022, 16.00 uurOfficiële opening: online event
Datum volgtOnline co-creatie-event voor deelnemers (optionele deelname)
Vrijdag 13 mei 2022, 14.00 uurSluiting prijsvraag: Deadline indiening
Donderdag 2 juni 2022, 15.30 uurBekendmaking en uitreiking door gedeputeerde IJzebrand Rijzebol: online event
Donderdag 2 juni 2022, vanaf 17.00 uurNetwerkborrel voor deelnemers, jury en provincie op locatie
Van 15 maart tot en met 5 april 2022, elke dinsdag en donderdag, van 16.30 tot 17.00 uurCheck-in in de wereld van Groningen in Momentum, voor een uitleg over de 3D-wereld.

Heb je nog vragen?