3,8 miljoen voor nieuw gebouw Polyganics

Persbericht Groningen, 9 april 2019

Polyganics krijgt 3,8 miljoen euro voor een nieuw gebouw op de Zernike Campus in Groningen. Het als startup begonnen medisch technologiebedrijf is inmiddels zo succesvol dat uitbreiding nodig is om te kunnen blijven innoveren en groeien. De provinciale subsidie komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Er werken nu 48 mensen bij Polyganics. De uitbreiding levert naar verwachting 41 extra arbeidsplaatsen op.

Polyganics ontwikkelt en produceert medische hulpmiddelen die het lichaam zelf afbreekt. Bekend is de innovatieve hersenpleister die het Groningse bedrijf ontwikkelde om het lekken van hersenvloeistof na een hersenoperatie te verminderen. De provincie ondersteunde deze innovatie vorig jaar met 125.000 euro subsidie. De pleister wordt inmiddels getest bij patiënten. Ook is een lever- en alvleesklierpleister in ontwikkeling. In het nieuwe pand komen onderzoekslaboratoria, productie- en kantoorruimte. De bouw moet eind dit jaar beginnen en is naar verwachting eind 2021 gereed.

Directeur Rudy Mareel van Polyganics: "We zijn blij met de RIG-subsidie voor onze uitbreiding. Daardoor kunnen we blijven doen waar we het beste in zijn: het ontwikkelen en produceren van unieke biologisch afbreekbare medische producten die voorzien in de behoefte van artsen en patiënten."

Gedeputeerde Patrick Brouns van de Provincie Groningen: "Polyganics is een zeer succesvol en innovatief bedrijf, dat aantrekkelijke kansen voor werknemers biedt. De provincie Groningen is er trots op vernieuwende bedrijven als deze te ondersteunen, omdat zij zorgen voor investeringen, economische groei en extra banen in onze regio."