Zwemverbod zeestrand Termunten wordt negatief zwemadvies

Het zwemverbod bij het Zeestrand bij Termunten is gewijzigd in een negatief zwemadvies. De hoeveelheid bacteriën is verminderd, maar de provincie raadt nog steeds af om het water in te gaan. Zwemmers kunnen last krijgen van maag- en darmklachten. Het vervuilde water is veroorzaakt door uitwerpselen van schapen op de dijk. Door de vele regenval waren deze uitwerpselen van van de dijk afgespoeld. De provincie heeft ter plekke waarschuwingsborden geplaatst om zwemmers te informeren.

Het zwemverbod bij het Zeestrand bij Termunten is gewijzigd in een negatief zwemadvies. De hoeveelheid bacteriën is verminderd, maar de provincie raadt nog steeds af om het water in te gaan. Zwemmers kunnen last krijgen van maag- en darmklachten. Het vervuilde water is veroorzaakt door uitwerpselen van schapen op de dijk. Door de vele regenval waren deze uitwerpselen van van de dijk afgespoeld. De provincie heeft ter plekke waarschuwingsborden geplaatst om zwemmers te informeren.