Zeven bruggen Winschoterdiep ook tussen de middag bediend

De provincie Groningen gaat de bruggen over het Winschoterdiep tussen Groningen en Hoogezand met ingang van volgend jaar ook tussen 12.00 en 13.00 uur bedienen. Op zaterdagavond worden de bruggen een uur langer bediend, van 6.00 uur tot 20.00 uur.

Geen extra kosten

De verruiming van de bedieningstijden geldt voor de eerste zeven bruggen over het Winschoterdiep. Deze bruggen kunnen op afstand worden bediend vanaf de Oostersluis in Groningen. Daardoor hoeft de provincie voor de verruiming van de bedieningstijden geen extra kosten te maken. In maart van dit jaar werden de bedieningstijden van het Winschoterdiep van maandag tot vrijdag al verruimd naar 22.00 uur.