Zes genomineerden Onderwijsprijs Groningen bekend

De zes scholen die genomineerd zijn voor de Onderwijsprijs Groningen zijn bekend. In de categorie basisonderwijs zijn dat CBS De Wegwijzer in Bellingwolde, de Dom Helder Camara School in Groningen en OBS Hagenhofschool in Stadskanaal. In de categorie voortgezet onderwijs zijn genomineerd CSG Selion uit Groningen, Kamerlingh Onnes, ook uit Groningen en de Rutger Kopland School uit Siddeburen. Op dinsdag 20 november reikt gedeputeerde Eelco Eikenaar de prijs uit in het provinciehuis.

Presentaties

Alle genomineerde scholen geven tijdens de finalebijeenkomst een presentatie van het project dat ze hebben ingezonden. De winnaars van de Onderwijsprijs Groningen krijgen een plastiek, een Bronzen Olifant, en gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 27 maart 2019 in Leiden. Ook reikt de provincie een publieksprijs uit.

Provinciale voorronde

De Onderwijsprijs Groningen is de voorronde van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In iedere provincie hebben de scholen een oproep gekregen om mee te doen en een activiteit of project in te sturen uit de alledaagse schoolpraktijk. Een provinciale jury heeft de inzendingen uit de eigen provincie beoordeeld. Dit jaar bestaat de jury uit Fredric Geijtenbeek, lid Provinciale Staten Groningen, Hans de Jong, bestuurder CNV Onderwijs en Gea Meulema, journalist bij het Dagblad van het Noorden.

Onderwijspromotie

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 1993 en is in het leven geroepen om de innovatie in het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. Voor de organisatie van deze prijs werkt het INOP samen met tal van (onderwijs) organisaties, waaronder de twaalf provincies.