Wie wint de provinciale Onderwijsprijs 2012?

Dinsdagavond 30 oktober 2012 strijden drie basisscholen en drie middelbare scholen om de Onderwijsprijs 2012. De genomineerde scholen in de categorie primair onderwijs zijn: de Brederoschool uit Groningen, de Rank uit Onstwedde en de Westerschool uit Wildervank. In de categorie voortgezet onderwijs zijn genomineerd: De Steiger uit Groningen, Rehoboth uit Hoogezand en Het Hogeland college uit Wehe den Hoorn. De school die vanavond de beste presentatie houdt, wint de presentatieprijs.

Dinsdagavond 30 oktober 2012 strijden drie basisscholen en drie middelbare scholen in het provinciehuis om de Onderwijsprijs 2012. De genomineerde scholen in de categorie primair onderwijs zijn: de Brederoschool uit Groningen, de Rank uit Onstwedde en de Westerschool uit Wildervank. In de categorie voortgezet onderwijs zijn genomineerd: De Steiger uit Groningen, Rehoboth uit Hoogezand en Het Hogeland College uit Wehe den Hoorn. De school die dinsdagavond de beste presentatie houdt, wint de presentatieprijs.

Trofee en landelijke finale

De twee winnaars van de provinciale Onderwijsprijs 2012 krijgen een speciaal ontworpen trofee en gaan door naar de landelijke finale in maart 2013 in Breda. Gedeputeerde Marianne Besselink reikt de provinciale Onderwijsprijs 2012 uit. In de landelijke finale strijden alle provinciale winnaars om de Bronzen Olifant en een bedrag van 7.000,- euro.

Provinciale voorronde

De provinciale Onderwijsprijs is de voorronde van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In iedere provincie hebben de scholen een oproep gekregen om mee te doen en een activiteit of project in te sturen uit de alledaagse schoolpraktijk. Een provinciale jury heeft de inzendingen uit de eigen provincie beoordeeld. Dit jaar bestaat de jury uit: Paula Benjamins, Provinciale Statenlid voor D66, Esther van der Meer, redacteur Dagblad van het Noorden en Jan Noorda, regiobestuur CNV Onderwijs. De genomineerde scholen mogen het ingezonden project presenteren in het provinciehuis.

Doel van de prijs

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 1993 en is ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen en te laten zien dat het Nederlandse onderwijs vitaal en inventief te werk gaat. Kijk voor meer informatie op www.onderwijsprijs.nl.