Werkzaamheden herinrichting centrum Oude Pekela van start

Het centrum van Oude Pekela gaat op de schop. Op 30 januari 2020 gaven gedeputeerde Tjeerd van Dekken, wethouder Hennie Hemmes van de gemeente Pekela en directeur Gerard Hoiting van bouwbedrijf Roelofs het officiële startsein voor de uitvoering van het ontwikkelingsplan Oude Pekela Centraal. Het Hellingplein, de Raadhuislaan en het Raadhuisplein worden opnieuw ingericht, zodat dit een centrale plek wordt voor ondernemers, inwoners en bezoekers.

Oude Pekela Centraal

Voor de ontwikkeling van het centrum van Oude Pekela heeft de gemeente Pekela het voormalige pand van de Action aan de Feiko Clockstraat aangekocht. De Action is nu weer gevestigd in winkelcentrum De Helling. Verder liet de gemeente de winkelpanden aan het Hellingplein renoveren, waardoor er hier weer winkels kunnen komen.

Leefbaarheid

Met het opknappen en herinrichten van de winkelstraten moet het centrum van Oude Pekela een stuk aantrekkelijker worden. Door de herinrichting ontstaat er meer loop in het winkelcentrum. Dat is goed voor de ondernemers. Door leegstaande winkels te slopen, komt er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen in het centrum. Dit is goed voor de leefbaarheid. Naast winkels komen er ook nieuwe woningen in het centrum.