Wegwerkzaamheden in Enumatil

Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 oktober en van maandag 1 tot en met vrijdag 5 november voert de provincie Groningen werkzaamheden uit aan het Hoendiep Zuidzijde, de Westerdijk en de Dorpsstraat in Enumatil. Het verkeer moet in die periode rekening houden met verkeershinder. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Bewoners kunnen hun huis, mogelijk met enige hinder, wel bereiken.

Bevorderen verkeersveiligheid

Met de werkzaamheden willen we de verkeersveiligheid in Enumatil verbeteren. Door de bebouwde komgrens beter zichtbaar te maken, moet het voor weggebruikers duidelijk zijn dat ze een dorp inrijden en hun snelheid verminderen. We benadrukken de komgrens door aan het begin en einde van het dorp de weg te versmallen en borden en een hekwerk aan te brengen. Straatlantaarns zorgen ervoor dat de bebouwde komgrens ook in de avonduren opvalt. Verder krijgt de kruising Hoendiep Zuidzijde/Westerdijk een nieuwe, rode asfaltlaag met klinkerprint om het dorpse karakter te benadrukken.

Stremmingen

Vanwege de werkzaamheden worden de volgende wegen afgesloten:
van maandag 25 tot en met vrijdag 29 oktober

• Hoendiep Zuidzijde tussen de kruisingen met de Zuiderweg en de Kerkeweg de brug over het Hoendiep;
  • Westerdijk tussen de brug over het Hoendiep en de kruising met de Kerkeweg;

en van maandag 1 tot en met vrijdag 5 november

• de Dorpsstraat en de Pasop vanaf de brug over het Hoendiep tot en met de kruising met de Noorderweg.

Actuele informatie over wegwerkzaamheden in de provincie Groningen is te vinden op onze wegwerkzaamhedenkaart.