Wegverdubbeling, rotonde en fietspad N366 bij Veendam

De provincie Groningen gaat samen met de gemeente Veendam de provinciale weg N366 (Geert Veenhuizenweg) tussen de rotonde Lloydsplein en de N33 bij Veendam verdubbelen. De kruising van de N366 met de Adriaan Tripweg wordt een rotonde. Ook wordt er een fietspad aangelegd. De verdubbeling van het wegvak en de herinrichting van de kruising N366-Adriaan Tripweg kosten 1,9 miljoen euro.

De provincie Groningen gaat samen met de gemeente Veendam de provinciale weg N366 (Geert Veenhuizenweg) tussen de rotonde Lloydsplein en de N33 bij Veendam verdubbelen. De kruising van de N366 met de Adriaan Tripweg wordt een rotonde. Ook wordt er een fietspad aangelegd. De verdubbeling van het wegvak en de herinrichting van de kruising N366-Adriaan Tripweg kosten 1,9 miljoen euro.

Doorstroming en veiligheid

Het is de bedoeling dat het verkeer bij de entree van Veendam straks beter doorstroomt en dat de veiligheid verbetert. Hiervoor wordt de Geert Veenhuizenweg vanaf het viaduct met de N33 (Veendammer Poort) tot aan de Lloydsbrug verdubbeld. Een deel van deze werkzaamheden wordt meegenomen door het Rijk bij de aanpassingen aan de N33. De kruising met de Adriaan Tripweg wordt een rotonde met een dubbele strook, zodat meer verkeer tegelijk de rotonde kan passeren.

Nieuwe fietsverbinding

Fietsers profiteren ook van het werk aan de weg. De provincie legt een alternatief fietspad van zo’n 200 meter aan tussen het Lloydsplein en de Zwaaikom aan de noordkant van de N366. De Lloydsbrug moet hiervoor ook worden aangepast. Het fietspad zorgt voor een betere verbinding tussen de Zwaaikom en het OV-knooppunt nabij het Lloydsplein. De huidige fietsoversteek over de N366 bij de kruising met de Adriaan Tripweg komt te vervallen. Naar verwachting gaan de werkzaamheden in 2013 van start.

N366 Veilig

De werkzaamheden aan de N366 maken deel uit van het project ‘N366 Veilig’, waarin de provincie Groningen samen met de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde, Regiopolitie Groningen en het Openbaar Ministerie werkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van de N366, de provinciale weg tussen Veendam en Ter Apel. Het doel van het project is om in vijf jaar tijd het aantal ongelukken en het aantal slachtofferongelukken met de helft te verminderen. De aanpak bestaat uit een combinatie van maatregelen op het gebied van weginrichting, politiecontroles en educatie. Meer informatie over het project is te vinden op de website www.n366veilig.nl.