Website ringgroningen.nl geeft nieuwe kijk op wegwerkzaamheden

De website ringgroningen.nl is vernieuwd en biedt nu een overzichtelijke kijk op de laatst stand van zaken rondom de werkzaamheden op de ringwegen in Groningen. Ook zijn de werkzaamheden via twitter (@ringgroningen) te volgen.

De website ringgroningen.nl is vernieuwd en biedt nu een overzichtelijke kijk op de laatste stand van zaken rondom de werkzaamheden op de ringwegen in Groningen. Ook zijn de werkzaamheden via twitter (@ringgroningen) te volgen.

Ringwegen en toeleidende wegen

Bezoekers van de website krijgen zicht op de wegwerkzaamheden die plaatsvinden op de Noordelijke, de Zuidelijke, de Oostelijke en de Westelijke Ringweg. De belangrijke werkzaamheden op de toeleidende wegen zoals de A28, de A7, de N46 (Eemshavenweg) en de N360 (weg Delfzijl - Groningen) zijn ook op de website terug te vinden.

Wegbeheerders

De website is een initiatief van de gezamenlijke wegbeheerders provincie Groningen, Rijkswaterstaat Noord-Nederland en de gemeente Groningen. Op dit moment vinden er vooral werkzaamheden plaats aan de Oostelijke Ringweg, die beheert wordt door de provincie. Op termijn zullen de werkzaamheden aan de Noordzeebrug starten en begint ook de grootschalige aanpak van de Zuidelijke Ringweg. De Zuidelijke Ringweg heeft een aparte website, maar is gelinkt aan ringgroningen.nl.