Wandelfestival Tocht om de Noord op 26 en 27 september

Komend weekend vindt de tiende editie van het wandelfestival Tocht om de Noord plaats. De wandeltocht loopt dwars door het Groninger landschap en is tegelijkertijd een culturele ontdekkingstocht. Dit jaar is langs de route speciale aandacht voor muziek en geluiden. De provincie Groningen heeft 25.000 euro bijgedragen aan het evenement.

Komend weekend vindt de tiende editie van het wandelfestival Tocht om de Noord plaats. De wandeltocht is een wandeling dwars door de provincie Groningen en een culturele ontdekkingstocht. De provincie Groningen heeft 25.000 euro bijgedragen aan het evenement.

Verschillende wandeltochten

De Tocht om de Noord ontwikkelt elk jaar een nieuwe route in een ander deel van de provincie Groningen. Op zaterdag 26 september lopen de wandelaars van Uithuizen naar de stad Groningen en op zondag van Norg naar de stad. De finish is op 27 september 's middags op de Vismarkt in Groningen. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: ongeveer 15 kilometer, 25 kilometer en 40 kilometer. De wandeltocht 'Van Drenthe tot aan 't Wad' is 80 kilometer lang en duurt twee dagen.

Geluid van Groningen

Tijdens de Tocht om de Noord staat er elk jaar één zintuig centraal dat op de proef wordt gesteld. Dit jaar is dat het zintuig horen. Het thema van het wandelfestival is 'Laat je Leiden door het Geluid van Groningen'. De route wordt dit jaar in zijn geheel met muziek en geluid uitgezet. Op elke afslag staat een muzikant of geluidsdrager, die de wandelaar de juiste richting wijst.

Kijk voor meer informatie op www.tochtomdenoord.nl.